AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely fordulatszám jeladó választása.

Főtengely fordulatszám jeladó figyeli folyamatosan a fordulatszámot és a forgattyús tengely szöghelyzetét. A mért értékeket a motor vezérlőegysége a befecskendezés és a gyújtásállítás kiszámításához használja. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkat is!

A főtengely fordulatszám jeladó működési elve

A főtengely fordulatszám jeladó működésének lényege, hogy a fogazott, úgynevezett impulzuskerék mozgása a mágneses tér változását idézi elő a jeladóban. A mágneses mezők által létrehozott eltérő feszültségjeleket vezetékek továbbítják...


Keresse meg az autójához megfelelő főtengely fordulatszám jeladó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a vezérlőegységhez, amely a forgattyús tengely fordulatszámából és helyzetéből számítja ki a befecskendezéshez és gyújtáshoz szükséges értékeket. A főtengely fordulatszám jeladó szerkezeti felépítése szerint lehet indukciós vagy Hall-jeladó. Ha a jeladón 2 pólusú csatlakozó van, akkor elsődlegesen indukciós szenzorról van szó. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Főtengely fordulatszám jeladó meghibásodása

Főtengely fordulatszám jeladó

 

A főtengely fordulatszám jeladó hibájára következtetünk abból, ha a motor kihagy vagy szélső esetben le is áll. A meghibásodás hátterében a szerkezet belsejében bekövetkezett rövidzárlatok, esetleg vezetékszakadás, a vezetékben létrejött rövidzárlat állhat első sorban. Előfordulhat azonban az is, hogy az impulzuskerék mechanikus sérülése vagy a kerék fém anyagának kopása miatt létrejött szennyeződések okozzák az üzemzavart. A jeladó közvetlen meghibásodása esetén az egyetlen megoldás a főtengely fordulatszám jeladó cseréje.