AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Adapter választása.

Adapter a neve azoknak az elektromos készülékeknek, amelyek egy adott elektromos hálózat paramétereit egy másik hálózat paramétereihez kapcsolódásra alkalmas paraméterekre módosítják.

Az adapter funkciója

Az adapter funkciója, hogy egy elektromos berendezés használatát akkor is lehetővé tegye, ha az adott helyen és időben a berendezéstől eltérő paraméterekkel rendelkező elektromos energiaforrás áll csak rendelkezésre. A legegyszerűbb példa erre, amikor egyes elektronikai eszközöket, amelyek kis feszültségen működnek, olyan adapter segítségével üzemeltetjük, amelyek a háztartási 200-230 Voltos feszültséget a számukra szükséges alacsonyabbra, például 12 voltra mérsékelik. Ugyanez vonatkozik a szükséges áramerősségre is, amelyet ugyancsak stimulálni lehet egy adapter segítségével.


Keresse meg az autójához megfelelő adaptert:


Az adapterem használata

Az adapterek használatánál arra kell figyelni, hogy milyenek a bemenő áramforrás paraméterei és milyenekké akarjuk azokat a berendezésünk számára átalakítani. Egészen egyszerűen azt kell megvizsgálni mihez lehet csatlakoztatni és milyen kimeneti feszültség, áramerősség érhető el vele és az kompatibilis-e a rákapcsolni szánt készülékünkkel. Az adapterek nagy részénél a bemeneti és a kimeneti paraméterek állandó értékre vannak kalibrálva és ezeknél a paramétereknél használhatóak. Van azonban olyan, bonyolultabb adapter is, ahol a bemenő és a kimenő paramétereket is be lehet állítani, azaz többféle bemeneti értéket többféle kimeneti értékre tud konvertálni. Itt mindig nagyon gondosan figyeljünk oda mindkét oldalon a megfelelő értékek beállítására.