AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplungszerkezet választása.

Kuplungszerkezet a nevével ellentétben nem az egész kuplung jelölésére használatos fogalom, hanem a kuplung, vagy magyar nevén a tengelykapcsoló egyik eleme a három legfontosabb közül. Ezek: kuplung tárcsa, kuplung szerkezet és a kuplung kinyomó csapágy.

A kuplungszerkezet hiba a ritkaságok közé tartozik.

A kuplung szerkezet funkciójából fakadóan mintegy keretet, szerkezeti hátteret ad a kuplung működéséhez, ahol a legnagyobb igénybevételt a kuplungtárcsa szenvedi el a súrlódás miatt, majd mindjárt utána a kinyomó csapágy következik. Főleg ha összehasonlítjuk a tárcsa kopásával, vagy a kuplung kinyomó csapágy meghibásodási sűrűségével.


Keresse meg autójához megfelelő kuplungszerkezetet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Kuplungszerkezet kereső, kuplung szerkezetek akciós árakon

Mégis el tud romolni, mint minden, ami egy autóban van. Ilyenkor 99 százalékban valamilyen törés fordul elő. Ennek recsegő hang a jele a kuplung pedál benyomásakor, vagy sebességváltás alkalmával. Ez jól megkülönböztethető a kuplung másik két fő alkatrészének meghibásodásakor tapasztalt jelenségektől. Ezeknél az utóbbiaknál ugyanis rendre arról van szó, hogy akár a kuplungtárcsa kopása, akár a kuplung kinyomó csapágy hibája miatt, de a motor és a meghajtott tengely nem választható el jól egymástól, vagy nem kapcsolhatók össze simán a fogaskerekek. Itt vagy nem lehet sebességbe tenni a járművet, vagy csak nagy recsegés ropogás közben, más részről pedig nem lehet kivenni a sebességből, ami ugyanazokkal a kísérő zajokkal jár. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kuplung szerkezet javítása és cseréje

A kuplung szerkezet javítása, mivel a meghibásodása szinte kizárólag csak valamilyen törés lehet, nem más mint a kuplung szerkezet cseréje. Az szinte természetes, hogy amikor a kuplung szerkezet hibája miatt szedjük szét a kuplungot érdemes a kuplungtárcsát kicserélni, de alaposan megnézni a kuplung kinyomó csapágyat is, nem érett-e meg szintén a cserére. A kuplungszerkezet csere nem csak akkor válik aktuálissá, amikor elromlik, de akkor is, ha a kuplung egyéb fő elemei kopása, meghibásodása miatt azokat cseréljük le. A kuplungszerkezet, amit nyomólapnak is szoktak nevezni, nem olyan nagy tétel, aminek megtakarítása megérné, ha már szinte mindent, egy egész kuplungszettet cserélünk az autónkban.