AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Differenciálmű csapágy választása.


Differenciálmű csapágy gondoskodik a differenciálműben arról, hogy a forgó mozgás az eltérő fordulatszámokon a lehető leggördülékenyebben, a lehető legkisebb súrlódás mellett valósuljon meg.

A differenciálmű csapágy jelentősége

A differenciálmű csapágy tehát nem csak fontos szerepet játszik a differenciálmű működésében, de egyben rendkívül nagy igénybevételnek is van kitéve. Meghibásodása nagyon kedvezőtlen hatással lehet a jármű menetstabilitására. Ugyanis a differenciálmű gondoskodik arról, hogy kanyarban, amikor a kerekek...


Keresse meg autójához megfelelő differenciálmű csapágyat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...attól függően, hogy a kanyar belső- vagy külső ívén haladnak – különböző hosszúságú utat tesznek meg, ne keletkezzenek a tengelyen feszítő erők, a kerekek ne kezdjenek ugrálni, a kapcsolat az út és az autó között folyamatos maradjon. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A differenciálmű csapágy cseréje

A differenciálmű tehát az egymás melletti kerek eltérő fordulatszámának létrehozásáról gondoskodik, miközben az autó motorja felől egy fordulatszámú meghajtás érkezik hozzá. Ezt a benne lévő és a kerék helyzetétől függően változtatott fogaskerék áttételek segítségével valósítja meg. Amint durva recsegő hangot hallunk a differenciálmű irányából, biztosak lehetünk abban, hogy a differenciálmű csapágy meghibásodott. Eltörött, megszorult. Ilyenkor már nem segít a tisztítás, a kenés, csak a csere kínál megoldást a bajra.