AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csapágy tartó választása.

Csapágy tartó alatt az a kicsi, de fontos alkatrészt értjük, amely az autó forgó alkatrészeinek minél kisebb súrlódását biztosító csapágyak szilárd rögzítésére szolgál.

 

A csapágy tartó szerepe

 

A csapágy tartó a csapágyat tartja szilárdan, hogy az ne tudjon a helyéről kimozdulni, ne kezdhessen rezgő mozgásba, ami a csapágyat, de azt a berendezést is tönkre tenné, amely a csapágyon fut. A csapágy tartó egy egyszerű bak, vagy konzolként is felfogható. A legfontosabb az, hogy maga a csapágy tartó is jó erősen rögzítve legyen az autóban, mert csak így képes az általa befogadott csapágyat is megtartani. Ezért ezek az alkatrészek fémből, acélból és semmi esetre sem műanyagból készülnek, hiszen a csapágyakban futó tengelyek időnként extrém igénybevételnek teszik ki.


Keresse meg az autójához megfelelő csapágy tartót:


A csapágy tartó cseréje

 

Akármilyen erős anyagból és akármilyen jól van a helyére rögzítve a csapágy tartó, idővel meglazulhat, elgörbülhet, elrepedhet, ami veszélybe sodorja a csapágy és a rajta futó alkatrész működését, de akár tönkre is teheti azt. Ilyen esetekben a legbiztonságosabb megoldás a csapágytartó cseréje, ami önmagában nem tartozik a bonyolult feladatok közé, hiszen csak néhány csavar meglazítása majd becsavarása lenne, de csak lenne, mert nem az, ugyanis ahhoz, hogy a csapágyhoz hozzáférjünk szinte minden esetben le kell szerelni az egész berendezést, ami a csapágyon fut és esetenként elég nagy munkával és költséggel jár.