AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung nyomástároló szelep választása.

Kuplung nyomástároló szelep vezérletével jut el az olajnyomást a nyomástárolóból munkahengerbe. A nyomástárolóban folyamatosan rendelkezésre álló nyomás elengedhetetlen a kuplung működtetéséhez. Webshopunkban más autó erőátviteli alkatrészek is rendelhetőek, tekintse meg a teljes kínálatot!

 

A kuplung nyomástároló szelep szerepe

 

A kuplung nyomástároló szelep látja el olajnyomással a munkahengert a tengelykapcsoló nyitásához. Ez egy elektromágneses szelep, amelynek hibátlanul kell működnie ahhoz, hogy a tengelykapcsoló mechanikus elemei a működésükhöz szükséges energiához jussanak. Ha a szelep felmondja a szolgálatot, akkor a nyomástároló nem tudja ellátni a feladatát, gyakorlatilag a kuplung megszűnik működni és a vezető hiába tapossa a pedált, a hidraulika nem szolgáltatja a szükséges nyomatékot az egyes alkatrészek mozgatásához.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung nyomástároló szelepet:


A nyomástároló szelep működése

 

Az autó kuplungjaA hidraulikus tápegységre szerelt kuplung nyomástároló szelep tehát a gyakorlatilag a tengelykapcsolót működteti. Ez úgy valósul meg, hogy a vezérlő elektronika áramot kapcsol az elektromágneses szelepre, amikor a tengelykapcsoló részlegesen vagy teljesen nyit. Ellenkező esetben, ha az elektronika utasítására a mágneses szelep zárva marad, nem kerül nyomás a munkahengerbe. Ebben az üzemmódban az autó tengelykapcsolója zár. A kuplung nyomástároló szelep vezérelte rendszert elketrohidraulikus tengelykapcsolónak is szokás nevezni.