AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Átkapcsoló szelep tartó választása.

Az átkapcsoló szelep tartó egy nagyon fontos erőátviteli alkatrész, és ezeknek az a feladata, hogy energiát juttassanak el egyik erőforrástól egy másikhoz, tehát nagy szükség van rájuk ahhoz, hogy az autók zökkenőmentesen haladjanak. A szelepek szerepe, hogy folyadékok és gázok áramlását szabályozza, éppen ilyen szelep az átkapcsoló szelep is, aminek külön tartója is van. Nem csak szelep tartók, de egyéb autó erőátviteli alkatrészek is szükségessé válhatnak autójához, kínálatunkban mindent megtalál.

Az átkapcsoló szelep tartó is egy fontos erőátviteli alkatrész

Az autó erőátviteli alkatrészei abban játszanak nagy szerepet, hogy a belső égésű motorokban abból az energiából, ami keletkezik, egy forgó mozgás jöjjön létre, és ez a mozgás a kerekekhez, a tengelyekhez, illetve a féktengelyekhez jusson. Ez tehát lehetővé teszi azt, hogy egyes féltengelyek külön meghajthatóak legyenek és foroghassanak egy eltérő fordulatszámon. Az erőátviteli alkatrészek mellett a tengelykapcsoló alkatrészei is kiemelten fontosak. Ha az erőátviteli alkatrészek, például az átkapcsoló szelep és annak tartója meghibásodik, akkor itt az ideje a cserének.


Keresse meg az autójához megfelelő átkapcsoló szelep tartó alkatrészt:


Az átkapcsoló szelep tartó javítása és meghibásodása

 

Az autó átkapcsoló szelep tartója Az átkapcsoló alkatrész és annak tartója komoly extrém mechanikus igénybevételnek van kitéve nap mint nap, hiszen a fellépő súrlódás miatt könnyen felmelegednek és kopnak is. Ahhoz, hogy ezt megakadályozzák kenő- illetve hőtűmechanizmusokat kapcsolnak hozzájuk, és nagy teherbírású anyagokból állítják elő ezeket, A komoly igénybevétel mellett vegyi anyagok is hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyen és gyorsan kopjon a szelep tartó, így ha az átkapcsoló szelep tartó meghibásodik, akkor nincs lehetőség javításra, hanem ilyenkor ki kell cserélni a teljes alkatrészt. Amikor a cserére kerül a sor, akkor azt csak egy autószervizben lehet elvégeztetni, ahol megvannak a megfelelő eszközök és tapasztalt szakemberek is ehhez.