AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - SZÉLESSÉGJELZŐ LÁMPA választása.

Szélesség jelző használatával fokozható a közlekedés biztonsága azokban az esetekben, amikor a jármű rakománya, vagy a szokásostól eltérő mérete miatt fontos felhívni a figyelmet méreteire. Böngésszen teljes tuning shop választékunkból!

A szélesség jelző szerepe

A szélesség jelző szerepe, hogy a járművet követőknek, vagy a vele szemben érkezőknek korrekt információi legyenek a jármű szélességéről, hogy ehhez igazítsák a saját mozgásukat. Ez különösen akkor fontos, ha maga a jármű keskenyebb, mint a rajta található felépítmény, vagy speciális raktér, esetleg rakomány. Könnyen balesetet okozhat, ha a többi közlekedő csak a jármű eredeti méreteit jelölő fényforrásokra hagyatkozik. Így értelemszerűen a szélesség jelzőket a jármű legszélesebb pontjaira kell felszerelni. 


1 2 3 > 
1 2 3 > 

A szélesség jelző működése

Autó szélesség jelző világítás

A szélesség jelző különösen az éjszakai vagy egyéb okból korlátozott látótávolságot okozó időjárási körülmények esetén nagyon fontos. Ilyenkor előfordulhat, hogy a többiek csak a jármű kivilágított elemeit észlelik, valós kiterjedését nem. Nagy figyelmet kell szentelni a szélességjelző felszerelésekor, hogy a jármű elejére fehér- a hátuljára piros szélességjelző kerüljön, hogy a járművek vezetői e fények alapján is meg tudják határozni: közeledő járműről van-e szó, vagy az velük egy irányba halad előttük.