AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Led izzók választása.

Led izzók nélkül nem lenne színes a világ. Energiatakarékosak és környezetkímélők. Ezért forradalmi gyorsasággal terjednek el az élet minden területén, így természetesen egyre szélesebb körben alkalmazzák a ledizzókat az autóvillamosságban is.

Led izzók gépkocsik világításánál és az autó belső terének, vagy a műszerfal, a kijelzők megvilágításánál egyaránt.

A led izzók nem másak, mint fénykibocsátó diódák. Az emberi szem által látható fehér fényt alkotó valamennyi színben képesek világítani. Érdekes, hogy a ledes fehér színt nem is olyan régen sikerült csak kikeverni, mert az ehhez szükséges kék szín alig 20 évvel ezelőtt „találta fel” két japán tudós, amiért csak tavaly kapták meg a Nobel-díjat.


Keresse meg autójához illő tuning led izzót:


Ahhoz viszont nem kell Nobel-díjasnak lenni, hogy előnyeit felismerjük, és ahol lehet erre cseréljük az izzókat LED izzókra. Még akkor is, ha első ránézésre drágábbnak tűnik, mint a hagyományos izzók.

Ledes izzók cseréje, foglalattól és borításuk megbontásától függően.

Led izzók

Végül is egyáltalán nem nehezebb, mint a hagyományos, vagy más korszerű izzók cseréje. Először talán nem egyszerű rájönni a forszára, hogyan kell – mondjuk – a fényszóró buráját egy-egy autó típusnál megnyitni, de aztán már megy, mint a karikacsapás. Más a helyzet, ha a hagyományos égő cserélünk led izzókra, mert ebben az esetben ki kell cserélni a foglalatot is, ami nyilván nem olyan, mint amilyen az eredeti izzóhoz volt beszerelve. Ez is megoldható azonban, és valóban meg is éri, mivel a kisebb fogyasztás mellett a nagyobb fényerő gyorsan megtérül. Nem csak az utazási, vezetési komfortban, de a kisebb elektromos fogyasztásban is a led izzók mellett szól.