AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Hátsó légterelő választása.

Hátsó légterelő a tuning shop egyik népszerű terméke, használatával stabilabbá tehető az autó nagy sebesség esetén is. A jármű ilyenkor is jól fekszik az úton és szinte tapad az aszfalthoz a légterelőnél kialakult függőleges erőhatás következtében.

A hátsó légterelő működése

A hátsó légterelő úgy működik az autónál, mint a repülőnél a kiereszthető féklap, amely megváltoztatja a szárny profilját és emelő erő kialakulása helyett a földhöz nyomja a gépet. Ennek megfelelően a hátsó légterelőnek hasonló tulajdonságúnak kell lennie, mint a repülőnek a szárnya. Könnyűnek, de nagyon erősnek és stabilnak. Ezért a leggyakrabban ugyanabból az anyagból készítik, mint a szokásos repülőgép szárnyakat, vagyis alumíniumból, mert az könnyű és erős is. A repülőkhöz hasonlóan elterjedőben van a kompozit is.

A hátsó légterelő dizájn elem is

Hátsó légterelő

 

A hátsó légterelő hasznos aerodinamikai sajátosságai mellett az autó dizájnjának is fontos része. Ez annyit tesz, hogy nem csak gyakorlati haszna miatt szerelik fel egyes autókra, hanem azért is, mert így jobban néznek ki, tekintélyt ébresztenek a túra- és versenyautókra hajazó külsejükkel a többiekben. Így nem csoda, hogy rendszerint sokféleképpen díszítik is a legszebbeket. Különféle feliratokat, motívumokat festenek rájuk. Rendszerint ki is világítják őket, nem egyszer féklámpa is kerül a hátsó légterelőre.