AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Menekítő választása.

Menekítő használatával az autót ki lehet hozni a nagyobb hóból is, amikor a téli gumikkal felszerelt meghajtott kerekek is csak egy helyben forognak. További téli autós termékek áruházunkban!

A menekítő működése

A menekítő feladata, hogy a nem elégséges súrlódást a kerekek és az összepréselt hó között annyira megnövelje, hogy a kerekek ne csússzanak a havon. Ezt azzal tudja elérni, hogy a keréken keresztül érvényesülő nyomást, ami miatt a kerék a hóban elsüllyed, megosztja egy nagyobb felületen, így minden négyzetcentiméterre kevesebb esik belőle, a kerék nem merül el a hóba, vagy a sárba. Ezt egy sítalppal lehet összehasonlítani, amely a hó felületén osztja meg az ember súlyát úgy, hogy az képes azon tova siklani. A menekítő felépítése

Autó menekítő

A menekítő egy műanyagból készült lánctalpra hasonlít, csak nincs a meghajtott kerekekre szerelve. Szükség esetén egyszerűen a kerék alá kell tenni, hogy a gumi meg tudjon benne kapaszkodni és a megosztott nyomás miatt ne süllyedjen el a hóban vagy a sárban. Valamikor erre a célra fa pallót használtak, vagy fatörmeléket, akár csak gallyakt dobtak a kerék alá, de a rongyok, vagy egy télikabát is megfelelt. Ez azonban nem mindig áll az autós rendelkezésére és nem is olyan hatékony, mint egy műanyagból készült menekítő.