AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Hólapát választása.

Hólapát segítségével lehet végső esetben kiszabadítani az autót a hó fogságából. A jó eszköz legfontosabb tulajdonsága, hogy könnyű és a lapátfej nagy felületű. További téli autós termékek is megtalálhatóak webáruházunkban!

A hólapát szerepe

A hólapát arra szolgál, hogy segítségével eltávolítható legyen az autó mozgását akadályozó hó. Erre látszólag minden lapát alkalmas, de a legjobb az olyan, amelynek nagy és könnyű feje van, hiszen a hó is könnyű és nem lenne gazdaságos egy lapát hónál lényegesen nehezebb lapáttal neki esni a hóeltakarításnak. Nagyobb energiát vesztegetnénk el az üres lapát forgatására, mint amennyit a hó mozgatása vesz igénybe. A lapátnak ugyanakkor elég erősnek és szilárdnak is kell lenni, hogy vele a havat szükség esetén tolni is lehessen.Milyen a jó eszköz?

Hólapát

A jó hólapát könnyű, nagy fejű és mégis szilárd, erős. Ilyen jellemzőkkel leginkább a fából, vagy műanyagból készült lapátok rendelkeznek. A lapát nyele viszont kivétel nélkül mindig fából van, míg a fej lehet fa vagy műanyag is. A lényeg, hogy elég kemény legyen a lapát vége ahhoz, hogy a hó alatt a talajjal érintkezve se menjen tönkre. Ezért gyakran a lapát fejének peremét fémmel erősítik meg, ami akkor is védi a lapátot, amikor a fagyott földön, vagy betonon tolják a hó alá. Ha azonban az egész lapát fémből lenne, akkor túl nehéz lenne ahhoz képest, amilyen terhet lapátolnak vele.