AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Hókefe választása.

Hókefe igénybe vételével lehet a legjobban megtisztítani az autónk a felgyülemlett hótól. Mégpedig úgy, hogy közben a legkevesebb kárt okozzuk az autó karosszériájában.

A hókefe szerepe

A hókefe szerepe, hogy az autón felhalmozódott porhót eltakarítsuk vele. Mindeközben ne okozzunk sérüléseket, karcolásokat a karosszérián, ne sértsük meg az autó kényes fényezését. A ma használatos hókefék műanyag szálak sokaságából állnak, sőt: maga a hókefe nyele is rendre műanyagból készül. Mint ahogy a kefe elejére szerelt műanyag fagyott hót lazító lapocska is. Ezzel lehet meglazítani a karosszériára fagyott havat vagy jeget, amit aztán a kefe takarít el. Fontos, hogy a kefe nyele elég kemény, stabil és kellő hosszúságú legyen, hogy be lehessen vele érni legalább a kocsi tetejének a feléig. A hókefe használata

A hókefét elsősorban a frissen esett porhó gyors lesöprésére lehet használni a karosszériáról. Sokkal nehezebb a munka vele, ha a hó vizes, vagy a meleg motorházon megolvad és később odafagy. Ilyenkor a kefe orrán lévő lazító lappal segíthetünk magunkon. Ezzel azonban körültekintően kell bánni, nehogy kárt okozzunk az autó fényezésében. Nem árt ilyenkor a hasznos vegyszerekhez fordulni, mint amilyen a jégoldó, ami az alacsonyabb fagyáspontja segítségével lazítja fel a lefagyott havat. Ezt követően már könnyen lesöpörhetjük az autót a kefe segítségével.