AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olaj Shop - 5w40 szintetikus 2 liter választása.

5w40 2 liter az olajkereskedők tolvajnyelvén azt jelenti, hogy egy adott célú felhasználásra szánt olaj milyen fő paraméterekkel rendelkezik, és a végén a 2 liter, pedig, hogy milyen kiszerelésben vehető meg.

Mit jelent pontosan az 5W40?

Az olajak szabványos jelölésében az 5W azt jelenti, hogy télen mínusz 35 fokig nyújtja a legjobb teljesítményt ez a kenőanyag. Mínusz 35 alatt már nem ajánlatos használni. A 40-es szám a viszkozitási együtthatója, ami annyit tesz, hogy ez az érték 100 C fokon 12,5 négyzetcentiméter másodpercenként.


Keresse meg autójához megfelelő 5w40 szintetikus olajat 2 literes kiszerelésben:


Azaz ilyen sebességgel terül, folyik el az olaj. A mai autók motorjaiba, ahol az üzemi hőmérséklet éppen a bizonyos 100 C fok körül mozog leginkább a 40-es jelzésű olajat használják. Az 5W és a hozzá tartozó mínusz 35 fok is optimálisnak tekinthető az európai körülmények között, hiszen ennél hidegebb aligha fordul elő, de az ilyen alacsony hőmérsékletet sem lehet kizárni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Milyen olaj az 5W40 2 liter

5w40 szintetikus olaj 2 liter

Az 5W40 2 liter motorolaj teljesen szintetikus kenőanyag, amelyet nagy teljesítményű, erősen csúcsra járatott motorok kenéséhez fejlesztettek ki. Előnyös tulajdonsága még, hogy megvédi a motort magas termikus igénybevétel esetén is, és megakadályozza lerakódásokat a turbóban a lehető legnagyobb motorteljesítmény érdekében. Mindezeken túl, csökkentése az üzemanyag fogyasztást és maximálisan tisztán tartja a motor belsejét. Egyformán használható benzines és dízelmotorokhoz. Kedvelt kenőanyag a motorsportban.