AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Vadriasztó választása.

Vadriasztók segíthetnek abban, hogy ne találkozzunk autónkba ülve váratlanul nagy testű vadakkal az országút sötétjében, és éjszaka ne rágja szét a parkoló kocsink kábeleit egy nyest. Ezek a hasznos kis berendezések elsősorban hangjukkal riasztják el, tartják távol az állatokat a gépkocsitól. A további külső felszerelési autós cikkek kínálata ide kattintva érhető el.

A vadriasztó használatával nem csak az autó épségét, hanem akár az életünket is menthetjük.

Szarvas az úttestenA legtöbb vadriasztó olyan hangtartományban működik, amit csak az állatok hallanak meg. A nagyobb teljesítményű vadriasztók azonban olyan hangosak, hogy csak a felerősített rádió képes elnyomni a hangjukat az utastérben. Az országúti találkozás, főleg nagy sebességgel egy nagy testű növény- vagy mindenevővel, vagyis őzzel, szarvassal, vagy vaddisznóval, egészen fatális következményekkel járhat. Szerencsétlen esetben előfordulhat, hogy a baleset a gépkocsiban utazók halálával végződik. Ez akkor eshet meg, ha az állat a kocsi belsejébe csapódik a szélvédő üvegét áttörve. Az ennél szerencsésebb esetek is nagy kárral járhatnak, komoly átalakulásokat képesek okozni a karosszériában. 


Rendelje meg az autójához megfelelő vadriasztót:

A vadgázolás további költségei

A vadriasztó használatának elmulasztása még nem büntethető, de nem beszéltünk arról, hogy minden ilyen esetet jelenteni kell az illetékes vadásztársaságnál. Az állatállományban keletkezett kárt is a gépkocsi tulajdonosának kell megtérítenie, ha kiderül, hogy volt vadveszélyre figyelmeztető tábla, de a kocsi mégis gyorsabban haladt. A baleset helyszínét rendőri intézkedésig nem ajánlatos elhagyni. Ezért is szokták mondani, hogy a vadriasztó nem kötelező, de ajánlott az óvatos vezetés mellett. A vadriasztó lehet egyszerű síp, amit a lökhárító rácsai közé szoktak felszerelni, vagy elektromos készülék, amit hozzá kell szerelni az autó elektromos hálózatához.

A vadriasztók további típusai és árai

Vadriasztó síp felszerelése autóra.Már ezer forint alatti áron is vásárolható kisebb teljesítményű vadriasztó. A nagyobbak is beszerezhetők 10 ezer forintnál olcsóbban. Ennek fényében érdemes elgondolkodni, vajon nem éri-e meg egy ilyen kiadás, összehasonlítva azzal a kárral, amit egy a gépkocsinkba csapódó vad képes okozni. A legnagyobb teljesítményű, pulzáló vadriasztó képes akár 300 méteres távolságról is elriasztani az őzet, a vaddisznót, és szintén nem kerül többe tízezer forintnál. Így mindenképpen érdemes vadriasztót beszerezni, főleg azoknak, akik erdős, kies helyen laknak, vagy gyakran fordulnak meg ilyen helyeken. Vigyázat! A kisebb állatkák is nagy gondot tudnak okozni. Egy nyúl vagy róka elgázolása is a karosszérialakatosnál fejeződhet be, míg egy az úton átrepülő fogoly is képes kitörni a szélvédőt.