AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Keréknyomás ellenőrző rendszerek (TPMS) választása.

Keréknyomás ellenőrző rendszerek (TPMS) gondoskodnak arról, hogy az autó vezetője folyamatosan pontos információkkal rendelkezzen a kerékabroncsokban uralkodó légnyomásról.

A keréknyomás ellenőrző (TPMS) rendszer szerepe

A keréknyomás ellenőrző rendszer legnagyobb előnye, hogy javítja a közlekedés biztonságát. A statisztikák szerint a nem megfelelő keréknyomás számos esetben okoz balesetet a közutakon, vagy ha nem is közvetlenül lehet a baleset okának tekinteni, de hozzájárul a baleseti helyzet létrejöttéhez, vagy nehezíti a baleset elkerülését. Nem kevésbé fontos a rendszer hatása az üzemanyag felhasználásra, ezen keresztül a környezet terhelésére is. A nem megfelelő légnyomás a kerékabroncsban növeli az autó fogyasztását és ezen keresztül a károsanyag kibocsátását is.A keréknyomás ellenőrző rendszer működése

Korábban az úgy nevezett közvetett mérési eljárást alkalmazták, amely a kerék változó fordulatszámából következtetett a benne uralkodó légnyomásra. Az úgy nevezett közvetlen módszer lényege, hogy a szenzorok a valós nyomás értékeket mérik a kerék hőmérsékletével együtt és az így mért adatokat továbbítják rádiófrekvenciás úton a gépkocsi központi információs rendszerébe. Ez lehetővé teszi a légnyomás nagyon pontos mérése mellett az azonnali reakciót is a nyomás csökkenése, vagy egy esetleges túlnyomás esetén.