AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Szemüveg tartó választása.

Szemüveg tartó oldhatja meg az autóban, hogy akkor álljon rendelkezésre a vezetést segítő napszemüveg, amikor szükség van rá. Ne forduljon elő, hogy éppen otthon felejtettük ezt a fontos kelléket.

A szemüveg tartó funkciója

A szemüveg tartó általában szinte kizárólag arra szolgál, hogy a szemüveg a táskában, szatyorban vagy bárhol másutt ne sérüljön meg, főleg a lencse ne karcolódjon, mert az negatív hatással van a szemüvegen keresztül képződő kép minőségére. Azaz: kopott, piszkos, esetleg repedt lencsés szemüveg, vagy napszemüveg inkább nehezíti a vezetés, mintsem könnyítené azt. Az autóban még egy, nem elhanyagolható funkciója van a szemüvegtartónak: használatával elérhető, hogy a napszemüveg mindig kéznél legyen.


Vásárolja meg autójába szükséges szemüvegtartót:


A szemüvegtartó helye

A szemüvegtartó – legyen az dioptriás, a látást, a vezetést segítő szemüveg, vagy csak egyszerű napszemüveg – elsősorban védi a szemüveget, de azzal, hogy a vezető számára mindig elérhető helyen található, egyben meg is könnyíti a szemüveg használatát. Itt elsősorban nem annyira a távolba látó, a vezető szemének hiányosságát pótló szemüvegről van szó, mert azt az ember, - ha nem is az orrán -, de rendszerint mindig magánál tartja, hiszen nem lát jól nélküle. A napszemüvegre azonban az autóban csak akkor van szükség, amikor élesen a vezető szemébe süt a nap, vagy az erős napsugárzás miatt a tárgyak túlságosan meg vannak világítva. Ilyenkor nagyon kellemes a napellenzőre erősített szemüvegtokhoz nyúlni a napszemüvegért.