AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Mobiltelefon tartók választása.

A mobiltelefon tartók használatával kényelmesebb a telefonálás az autóban és biztonságosabb is. Arról nem is beszélve, hogy ezzel elkerülhető a bírság, ami a telefonálásért jár kézben tartott készülékkel. A belső felszerelési autós cikkek webshop teljes választékát ide kattintva tekintheti meg.

Mobiltelefon tartók teszik lehetővé a biztonságos telefonálást az autóban.

Mivel még ma is számos telefonmárka és típus fordul elő és természetesen számos méretben, ezért a használt készülékhez idomuló mobiltelefon tartók beszerzése szükséges. Mindez nem jelenti azt, hogy vezetés közben mobiltelefon használata tanácsos, vagy éppen okos dolog lenne SMS-t, vagy e-mailt írni, olvasni.


Válogasson a telefonjához illő mobiltelefon tartók között:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Autós mobiltelefon és tablet tartók

A mobiltelefon tartók többsége kihangosított telefonálásra szolgálnak, arra, hogy ne kelljen a telefonáláshoz a kezünket használni. Másik praktikus tulajdonságuk a mobiltelefon tartóknak, hogy a telefonnak külön hely van biztosítva az utastérben, így nem kell keresgélni vezetés közben.

A mobiltelefon tartók típusai.

A telefonáláson kívül az okos telefonokba már GPS-t is beépítettek, vagyis a szélvédőn rögzített mobilunkat navigátorként is használhatjuk. Így nem állja meg teljesen a helyét a megfogalmazás, hogy csak kihangosított beszélgetések segítésére alkalmasak a mobiltelefon tartók. Annál is inkább, mivel ezek a tartók PDA készülékek rögzítésére is alkalmasak. Mindenesetre, mielőtt mobiltelefon tartó beszerzéséről döntünk alaposan vizsgáljuk meg milyen típusú készülékhez akarjuk azt használni. Arra is ügyelni kell, hogy a GPS üzemmódban a mobiltelefon több energiát fogyaszt, mint általában, és hosszabb ideig is van bekapcsolva, mint ha csak telefonálásra használnánk. Ezért érdemes a mobiltelefon tartóval együtt autóban használatos telefon töltőt is vásárolni.

A mobiltelefon tartók hibái.

A mobiltelefon tartók legnagyobb hibája, hogy esetenként elengednek a vákuumos rögzítőik. Ez egy gumi talp, amit úgy rögzítünk az szélvédő üvegére, hogy alóla kiszorítjuk a levegőt, vagyis a szerkezetet a légnyomás tapasztja az üveghez. Ezért, ha a gumi meghibásodik és beengedi maga alá a levegőt, a tartó nem tapad. Gyakran ez nem is a gumi hibája, hanem a szennyezett ablak okozza a bajt. Ezért a mobiltelefon tartók rögzítése előtt jól tisztítsuk meg a szélvédő felületét. A másik gyakori nehézség, hogy a tartó átveszi a jármű rezgését és a készülék is állandó mozgásban van, ami megnehezíti a használatát. Ilyenkor gyakran elég új helyet keresni és ismételten rögzíteni a mobilunkat.