AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Külső-belső hőmérő választása.

Ha betérünk egy autós boltba, bizonyára külső, belső hőmérők széles választékát vehetjük szemügyre. Elsőre talán furcsállhatjuk, hogy a belső hőmérő nem elégséges, azonban ha belegondolunk, akkor el kell ismerjük, hogy a kinti hőmérséklet ismerete sok esetben komoly segítséget jelenthet a sofőrnek, különösen igaz ez a téli fagyban. Tekintse meg teljes belső felszerelési autós cikkek választékunkat!

Kell-e külső, belső hőmérő az autókba?

A válasz természetesen igen. Szerencsére van miből válogatni, hiszen számtalan típusú autós hőmérő létezik, többségük digitális, ezen belül pedig vannak még vezetékes és vezeték nélküli kütyük. Az új típusú hőmérők nagy előnye, hogy egyszerű kezelni őket, valamint végre nem kell többé kikapcsolnunk a rádiót, ha meg akarjuk nézni hány fok van! Ezek a szerkezetek egyébként két féle hőmérsékleti egységet képesek kimutatni, mégpedig a Celsiust, illetve a Fahrenheitet, így a felhasználó szabadon választhat ezek közül. Amennyiben elemes hőmérőnk van, fontos, hogy vegyük ki az elemeket a szerkezetből abban az esetben, ha valamilyen okból hosszabb ideig nem használnánk! Bár a beszerelése nem éppen gyerekjáték, a karbantartás viszont annál egyszerűbb, hiszen az alkalmi tisztításon, valamint elemes hőmérő esetében az időszakos elemcserén kívül mást nem igényel. 


Keresse meg az autójához megfelelő külső, belső hőmérőt:


Ha valaki mégis saját kezűleg szeretné beszerelni a szerkezetet, akkor arra mindenképpen ügyeljen, hogy az érzékelő drótját körültekintően vezesse, nehogy bele akadjon véletlenül mondjuk ablaktörlő mechanikába vagy a pedálokba.

 

Mire érdemes még odafigyelni a külső, belső hőmérő beszerelésekor?

Külső-belső hőmérőFontos továbbá, hogy a szenzort ne érje napfény és ne legyen kapcsolatban a motortérrel sem, ellenkező esetben ugyanis a motorból áradó hő miatt a hőmérőnk nem lesz képes valós értéket mutatni. A szenzort éppen ezért tanácsos mondjuk a lökhárító alsó peremére, vagy a hűtőház bordázatának azon részére szerelni, amelyet nem ér a motortérből áradó hő!