AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Üregvédő választása.

Üregvédő és alvázvédő rokon fogalmak az autó esetében. Valójában nem az üreg szorul védelemre, hanem az üreg anyaga, esetünkben a gépkocsi karosszériája. A járműnek ezen a részén számtalan üreg található.

Üregvédő az autó karosszéria védelem szolgálatában.

Nagy kúszóképessége révén mindenhová jól behatol, és kiszorítja onnan a nedvességet. Áthatol a már meglévő rozsdán is, és megakadályozza a további rozsdásodást. Sok közülük csak a szerkezet szilárdságát szolgálja, másokban huzalok, egyéb alkatrészek is helyet kapnak.ÜregvédőAz üregvédő tevékenysége így aztán szorosan összefügg az alvázvédelemmel, ami főleg korrózió elleni védelmet jelent. Anyaga ennek megfelelően a korróziót megakadályozó anyag, sokszor viasz, vagy ahhoz hasonló. A legismertebb az üregvédő viasz. A viasz alapú, átlátszó korrózióvédő anyag gépjárműveknél és minden egyéb gépnél jól használható. Hosszan tartó védelmet biztosít a nehezen hozzáférhető karosszéria elemek korróziójának megállítása és megelőzése érdekében.

Karosszéria nyílásvédő anyagok működési mechanizmusa.

Nagy kúszóképessége révén mindenhová jól behatol, és kiszorítja onnan a nedvességet. Áthatol a már meglévő rozsdán is, és megakadályozza a további rozsdásodást. Az üregvédő olaj ugyanúgy működik, mint a viasz, tehát elzárja a fémet a víztől és a levegőtől, mint két olyan elemtől, ami a rozsdásodáshoz kell. Csakhogy ez a legjobb üregvédő esetében sem nyújt soha száz százalékos védelmet. Mindig lesznek olyan mikroméretű helyek, ahol a minden áron rozsdásodni akaró fém titokban találkozni fog két szerelmével, a vízzel és a levegővel. Ilyen helyek az autók küszöbei és az ajtók egyes elemei. Mindig találni egy-egy kisebb rozsdafoltot ezeken a helyeken. Csakhogy nem mindegy, mekkorát és hány év után. Ebben játszik nagy szerepet az üregvédő, amely rendkívül meglassíthatja, megnehezítheti a rozsdásodást.

A legjobb megoldás az üregvédő spray.

Mivel az üregvédelem lényege, hogy minél jobban terítsük a védeni kívánt felületen az üregvédő anyagot, nem meglepő, hogy erre a legalkalmasabb az üregvédő spray. Segítségével ugyanis jól megcélozhatók az egyébként nehezen elérhető felületek is, amelyek egészen kis üregekben, alig hozzáférhető helyeken bújnak meg. Nagyobb felületek védelme esetén azonban nem szükséges üregvédőspray használata, hiszen oda egyszerűbb és olcsóbb eszközökkel is felvihető az üregvédő. Az üregvédelem nem kifejezetten olcsó mulatság, viszont az üregvédelem ára busásan megtérül a gépkocsi állagának tartós védelmében, a kevesebb meghibásodásban és a használt jármű eladásakor az eladási árban.