AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Porpisztoly választása.

Porpisztoly használatával lehet kíméletesen megtisztítani a portól olyan alkatrészeket is, amelyek nehezen hozzáférhető helyen vannak, ahol ez másképpen megoldhatatlan.

A porpisztoly működése

A porpisztoly nagy nyomású levegővel működő pisztoly, amelyből egészen pontosan lehet a megkívánt helyre irányítani a levegőt. A nagy sebességgel áramló levegő aztán felkapja az alkatrészeken, vagy bármi máson lerakódott porszemeket és eltávolítja őket onnan. Ebből fakadóan a porpisztoly hatékonysága nagyban függ attól, hogy milyen túlnyomást sikerül létrehozni egy elektromotor meghajtotta kompresszorral, illetve attól, hogy a pisztoly kimenetének szűkület ezen túl is még mennyire tudja felgyorsítani a levegőmolekulákat. A porpisztoly fajtái

Porpisztoly

A porpisztoly alapesetben egy kompresszor és a rászerelt pisztoly. Ez azonban azt feltételezi, hogy a porpisztolyt garázsban, vagy szerelő műhelyben esetleg a kocsi akkumulátoráról használjuk. Van azonban a porpisztolynak mobil változata is, ahol a kellő nyomást egy flakonba sűrített gáz biztosítja, természetesen csak addig, amíg ki nem fogy belőle. Ebben az esetben azonban nincs szükség kompresszorra, áramforrásra, vagyis az ilyen porpisztoly bárhol munkába állítható. Arra viszont nagyon kell ügyelni, hogy ha a palackot jobban megdöntjük a kelleténél, akkor a tartalma folyadék formájában távozik, ami a bőrre jutva fagyási sérüléseket okozhat, de belélegezni, vagy a szembe juttatni sem szabad.