AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Munkavédelem választása.

Számos olyan munkafolyamat van, ami potencilisan veszélyezteti a munkavállaló testi épségét. A jogszabály külön elő is írja, hogy bizonyos esetekben a munkavédelmi felszerelések használata kötelező. A megfelelő felszerelés kiválasztása mindig fontos, a saját egészségünk megőrzése érdekében. A munkavégzés folyamatának minden esetben úgy kell zajlania, hogy a baleset esélye minimális legyen. Viselni kell a megfelelő védőfelszerelést, mint például kesztyűt, munkavédelmi bakancsot, plusz minden egyéb mást, ami az adott munkavégzéshez szükséges lehet.

 

Minden káros hatás a munkavégzés során elkerülhető a munkavédelmi felszerelések, védőeszközök és munkaruházat segítségével. Veszélyforrás lehet, ha szűk területen kell dolgozni, vagy ha magasban vagy mélyben, de az elektromos berendezések és munkagépek használata és azok forgó-mozgó, illetve éles részei is kockázatot jelenthetnek a testi épségünkre. Vannak tűzveszélyes folyamatok, vagy dolgozhatunk vegyszerekkel, ezek ugyancsak kockázatot jelenthetnek ránk nézve. 

Munkavédelmi felszerelések a Kovács Autó alkatrészek kínálatában

Fejvédő sisak használata legtöbbször az építőipari területeken kötelező, de számos más munka során szükséges lehet. A nagy por okozta káros hatások ellen a szájmaszk használata ajánlott, a zaj ellen pedig a fülvédő biztosítja a megfelelő védelmet. Tisztítószerek vagy karbantartószerek használatakor mindenképpen egy védőkesztyűt kell viselnünk. A felületi sérülések elkerülése érdekében ugyancsak egy védőkesztyű viselése a javasolt, de vannak még különböző ujjvédők, tenyérvédők, kötények és alkarvédők is. A láb védelmére egy acélbetétes munkavédelmi bakancs használata ajánlott. A körülményekhez mérten, a különböző munkavédelmi felszerelések együttes használata jelenti a legnagyobb biztonságot.