AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Hidegindító spray választása.

A hidegindító spray a katalizátoros vagy katalizátor nélküli benzines és diesel motorok hidegben való beindításához egyaránt alkalmazható. A spray használatával kímélhető az önindító és az akkumulátor.

Hidegindító spray benzines és diezel autókhoz, ha nem indul az autó a hidegben!

A legtöbb hidegindító ugyanakkor korróziógátlót is tartalmaz. Jó szolgálatot tehet autókhoz, buszok, motorkerékpárok indításakor. A hidegindító aeroszolos permet anyaga számos összetevőt tartalmaz.  Összetételét tekintve a legfontosabb része a dietil-éter, ami azért hatásos, mert 35 fok körüli a forráspontja, és 160 celsius fok hőmérséklet közelében már öngyulladásra képes.


Keresse meg autójához megfelelő hidegindító spray segédanyagot:


Hidegindító spray használata A hidegindító spray dobozában emellett illékony szénhidrogének vannak még, illetve a hajtógáz, hogy ki lehessen spriccelni a töltőanyagokat. Amint lenyomjuk a kis csövet a légszűrőház torkán és a tartályból bele spriccelünk egy kisebb mennyiséget, az addig indulásra képtelen motor beszívja, majd összesűríti az anyagot. Ezt követően, és általában már a sűrítési ütemben meg is kezdődik az égés, mivel elérjük a kritikus 160 fokos öngyulladási hőmérsékletet. Így a hidegindító spray-nek nem kell szikra sem, elég az összesűrített levegő melege, hogy begyulladjon a keverék, mint egy dízelmotornál.

Hidegindító ára megtérül ha nem indul az autó a hidegben.

A hidegindító spray ára általában csupán néhány ezer forint. Így a hidegindító spray ár megtérül már az első sikeres „nehéz” indításkor. Hidegindító kapható autósboltunkban és webáruházunkban. Hidegindító sokféle márkanevű van. Kiválasztásakor érdemes az eladó tanácsát megfogadni, mert egyes gyártók bizonyos motortípusokra specifikált gyártmányokkal is megjelennek a piacon.