AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Gumi javító választása.

Gumi javító használatához nem kell felemelni az autót, leszerelni a kereket, ha defektet kapunk útközben. A gumijavító készlet tömítő anyagát egyszerűen a lyukba kell tömni, majd újra felfújni a gumiabroncsot.

Mikor és milyen gumiabroncs sérülésekre használható a gumi javító készlet.

A gumi javító, ez a csodás kis „gumikukac” arra való tehát, hogy átmenetileg, de főleg nagyon gyorsan betömjük vele a gumiabroncson keletkezett lyukat. Vészmegoldás az útszélén, igazi átmeneti válasz a bajra, de - mint tudjuk – gyakran az ideiglenes megoldások tartanak ki a legtovább. Tapasztalatok szerint akár évekig is elmegy a gumijavítóval betömött kerék.


 


Azt azonban tudni kell, hogy a gumi javító igazán a szúrt lyukat csodadoktora. A szétrobbant, vagy meztelenre futott keréken nem tud segíteni. Csakhogy a leggyakoribb defekt forrása pontosan egy szög, de az utóbbi időkben, miután leparancsolták az utakról a lovakat, inkább egy csavar.

Gumijavító szett használata néhány egyszerű lépésben.

Autó gumiabroncs javító készlet.A tökéletes és komplett gumijavító vészmegoldáshoz a gumi javító készlet az ideális. Azért, mert ebben a kis készletben minden olyan apró, de fontos célszerszám benne van, ami a lyuk betöméséhez szükséges anyag mellett elengedhetetlen a sikerhez. Mindjárt ahhoz, hogy a csavart, szöget, vagy egyebet, gyorsan és a gumi nagyobb sérelme nélkül ki tudjuk csavarni piszkálni, agitálni a gumiból. Ez a feltétele ugyanis annak, hogy a helyére gumi javító kerülhessen. Az eljárás röviden: húzzuk ki a „tüskét” (szöget, csavart stb.) nyomjunk gumioldatot a dörzsárra, ezzel dolgozzuk meg a lyukat, amíg könnyen nem mozog a dörzsár, majd fűzzük be a gumi javító készlet gumidarabját a tűbe, nyomjuk a tűt a lyukba, csavarjuk el egy negyed fordulattal és húzzuk ki. A maradék, kilógó részt vágjuk le. Fújjuk fel a kereket és hagyjuk el a színhelyet.