AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Bilincsek választása.

Bilincsek a leggyakoribb kötőelemek az autókban. Vannak speciális, egy helyen és egy funkcióban használatos bilincsek, de akadnak bőven olyanok, amelyek számos helyen fordulnak elő a gépjárműben.

A bilincsek szerepe az autószerelésben.

A bilincsek olyan kötőelemek, amelyek főleg csövek, huzalok, bovdenek egymáshoz rögzítését szolgálják. A két összekötendő elemen nem kell semmilyen változtatást végrehajtani, egyszerűen a bilincs segítségével egymáshoz szorítjuk az összekötni szándékozott elemeket.


Keresse meg autójához megfelelő bilincseket:

1 2 3 >  >>

Bilincs

Bilincs
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kisker ár
Br. kedvezményes ár

Bilincs

Bilincs
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kisker ár
Br. kedvezményes ár

Bilincs

Bilincs
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kisker ár
Br. kedvezményes ár

Bilincs

Bilincs
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kisker ár
Br. kedvezményes ár

1 2 3 >  >>

Nincs tehát forrasztás, hegesztés vagy furat, amelyben menetes csavarok rögzítik egymáshoz az elemeket. Nagy előnye a bilincseknek, hogy bizonyos tűrési határon belül különféle méretű elemek is egybekacsolhatók velük. Vagyis nem kell minden egyes esetben előre meghatározott méretekben gondolkodni. A bilincs szükség esetén könnyen meglazítható, levehető, cserélhető. Ennek a kötőelemek a meghibásodása, deformálódása jelentéktelen hatással van az összekapcsolt elemek anyagára, használhatóságára. Csak bilincset kell cserélni, és újra létrehozható a stabil kötés.

A bilincsek beszerzése és szakszerű használata.

Bilincsek vásárlásánál nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen átmérőjű alkatrészeket akarunk velük összekötni. A bilincsen két méretet adnak meg. Az egyik az összehúzott, tehát megszorított bilincs körátmérőjét jelenti, a másik a maximálisan meglazított bilincs belső átmérőjét mutatja. Tehát csövek esetén a laza állapotú bilincs méretének olyannak kell lennie, hogy az összekapcsolni szánt elemek átmérője ennél lényegesen kisebb legyen, de belül essen az összehúzott és a nyitott bilincsátmérőn. Tehát egy 68-73-as bilincs, azt jelenti, hogy maximum 73 milliméteres átmérőjű kötésre lehet használni és 5 millimétert lehet rajta összehúzni. Vagyis a megadott két szám különbsége arról is informál, hogy mennyit lehet a bilincsen szorítani.