AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Bilincsek választása.

Bilincsek a leggyakoribb kötőelemek az autókban. Vannak speciális, egy helyen és egy funkcióban használatosak, de akadnak bőven olyanok, amelyek számos helyen fordulnak elő a gépjárműben. Az autószerviz segédanyagok webshop teljes választéka ide kattintva érhető el.

A bilincsek szerepe az autószerelésben.

A bilincsek olyan kötőelemek, amelyek főleg csövek, huzalok, bovdenek egymáshoz rögzítését szolgálják. A két összekötendő elemen nem kell semmilyen változtatást végrehajtani, egyszerűen a bilincs segítségével egymáshoz szorítjuk az összekötni szándékozott elemeket.


Keresse meg autójához megfelelő bilincseket:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Nincs tehát forrasztás, hegesztés vagy furat, amelyben menetes csavarok rögzítik egymáshoz az elemeket. Nagy előnye a bilincseknek, hogy bizonyos tűrési határon belül különféle méretű elemek is egybekacsolhatók velük. Vagyis nem kell minden egyes esetben előre meghatározott méretekben gondolkodni. A bilincs szükség esetén könnyen meglazítható, levehető, cserélhető. Ennek a kötőelemek a meghibásodása, deformálódása jelentéktelen hatással van az összekapcsolt elemek anyagára, használhatóságára. Csak bilincset kell cserélni, és újra létrehozható a stabil kötés.

A bilincsek beszerzése és szakszerű használata.

Bilincsek vásárlásánál nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen átmérőjű alkatrészeket akarunk velük összekötni. A bilincsen két méretet adnak meg. Az egyik az összehúzott, tehát megszorított bilincs körátmérőjét jelenti, a másik a maximálisan meglazított bilincs belső átmérőjét mutatja. Tehát csövek esetén a laza állapotú bilincs méretének olyannak kell lennie, hogy az összekapcsolni szánt elemek átmérője ennél lényegesen kisebb legyen, de belül essen az összehúzott és a nyitott bilincsátmérőn. Tehát egy 68-73-as bilincs, azt jelenti, hogy maximum 73 milliméteres átmérőjű kötésre lehet használni és 5 millimétert lehet rajta összehúzni. Vagyis a megadott két szám különbsége arról is informál, hogy mennyit lehet a bilincsen szorítani.