AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Bandázs szalag választása.

Bandázs szalag használatával lehet az autó kábelkötegeit összefogni. Rendre textilből vagy műanyagból, esetleg papírból készül és elektromos szigetelésként is szolgál, mindenek előtt azzal, hogy távol tartja a vizet, de óv más szennyeződésektől is.

Bandázs szalag használata

A legfontosabb tanács, hogy mindig a kellő mennyiségűt használjuk belőle. Az nem javítja a hatásfokát, ha túl vastagon csavarunk be valamit vele. Persze a legtöbb esetben egy réteg bandázs szalag felvitele nem elegendő arra, hogy stabilan összetartsa a kábeleket, amelyeket rögzíteni kívánunk, de arra sem, hogy létrejöjjön a kellő szigetelő hatás.



Bandázs szalag

Fontos, hogy a bandázs szalagot kellő erővel húzzuk meg, mert ezzel tudjuk elérni, hogy az egyes rétegek közé ne férkőzhessen szennyező anyag, vagy ne juthasson be a nedvesség.

A bandázsszalag fajtái.

Anyaguk mellett szélességük és hosszúságuk szerint különböztetjük meg egymástól a bandázs szalagokat. Beszerzésüknél arra is tekintettel kell lennünk, hogy milyen célt fog szolgálni, tehát csak kábelköteg egyben tartására, vagy csupasz vezetékek szigetelésére. Vannak olyan helyek, ahol különleges igénybevételnek van kitéve a bandázs szalag. Például fontos, hogy elviselje a magas hőmérsékletet, vagy ellen tudjon állni agresszív vegyszereknek, esetleg mechanikus hatásoknak, mert például folyamatosan dörzsölődik valamihez. A sokoldalú felhasználását tekintve a bandázs szalag nélkülözhetetlen segédanyaga az autószervizeknek és az otthoni autójavítás szerelmeseinek egyaránt.