AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Akkusaru választása.

Akkusaru nem egy japán filmrendező, hanem valami egészen más. Két szóból áll. Az egyik az akkumulátor röviden, a másik a saru szó, ami bebújható lábbelit jelent, amibe az ember csak úgy bedughatja a lábát. Tekintse meg további autószerviz segédanyagok kínálatunkat! 

Akkusaru az akkumulátor elektromos csatlakozója!

Ez a saru olyan kötőelem, ami elég erősen rácsavarható egy henger alakú másik elemre, mint amilyen az akkumulátor két pólusának kimenete. A szerepe tehát az összeköttetés létrehozása és fenntartása az akkumulátor és a gépkocsi elektromos berendezéseihez vezető kábelek között.


Keresse meg az akkumulátorához megfelelő akkusarut:


E kapcsolatnak hibátlannak kell lennie ahhoz, hogy az elektromos energia eljuthasson mindenhová, ahol szükség van rá, illetve a gépkocsi áramfejlesztőjéből, generátorából is fogadni tudja az akkumulátor a lefogyott energia pótlására érkező áramot. Egyszóval jól kell a sarunak érintkezni az akkumulátor kimeneti csonkjaival. Ezt az akkusaru tisztító használata nagyban elő tudja segíteni.

Tisztító használata.

Akkusaru alkatrész autójához.Az akkusaru tisztító egy kis, praktikus célszerszám, amelynek variálható feje a saru tisztítás minden fázisára alkalmas. Az akkusaru tisztítót gyakran akkuhordozóval együtt lehet, de érdemes is megvásárolni. Az akkuhordozó az egyébként nehezen kézbe fogható, viszont elég nehéz akkumulátor mozgatását, például téli időben, az éjszakára kivett akkumulátor zárt helyre vitelét könnyíti meg. Mivel az akkumulátorban kénsav van, nagyon vigyázni kell, nehogy szállítása közben kiloccsanjon, kézre vagy ruhára kerülve ugyanis nagy károkat tud okozni, balesetveszélyes.

Akkumulátor csere.

Akármilyen körültekintően gondoztuk is az akkumulátorunkat, tehát tisztán tartottuk és rendre töltöttük bele a desztillált vizet, eljön az elmúlás pillanata, az akkumulátorunk meghal, vagy végelgyengülés állapotába kerül, ahonnan már semmivel sem lehet visszahozni, vagyis mehet az elfekvőbe, és jöhet az akkumulátor csere. Az egyik legfontosabb, amire oda kell figyelnünk egy legyengült akkumulátor csere esetén, hogy amint kivesszük a gépkocsiból ezt az energiaforrást, azonnal minden megszűnik működni a kocsiban, ami eddig akkor is működött, amikor kihúztuk az autó indítókulcsát és rázártuk a garázsajtót. Vagyis a beállított órák, vagy számos jelszó, a rádióállomások beállítása, és sok más, ahogy ez más elektromos kütyüknél is elő tud fordulni, elvész, törlődik. Így, mielőtt az akkumulátor csere gondolata felmerülne, vegyük számba, mi az amit a kivételével elveszíthetünk és tudjuk-e majd pótolni.