AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Sarokcsiszoló korong választása.

Sarokcsiszoló korong a neve annak a kör alakú csiszoló korongnak, amit sarokcsiszolóra, népszerűbb nevén a „flexre” szokás szerelni, amikor kézi csiszolásra készülünk.

A sarokcsiszoló korong működése

A sarokcsiszoló korong forogva, tehát nem vertikális mozgást végezve csiszolja a felületet. A különféle csiszolási feladatokhoz a legkülönbözőbb fajtájú-, gyártmányú-, méretű-, anyagú-, felépítésű-, szerkezetű tárcsák, korongok, kaphatók, vágási, darabolási,... 


Keresse meg a szereléshez szükséges sarokcsiszoló korongot:


...durva és finom csiszolási, polírozási feladatokhoz különböző fémek, műanyagok, építőanyagok megmunkálásához. A tárcsákon színek jelölik mire alkalmasak, így például: a kék szín fémvágásra, a piros fémcsiszolásra, a zöld szín pedig kő (tégla, cserép, csempe stb.) vágására alkalmas korongot jelöl.

A sarokcsiszoló korongok megkülönböztetése

Sarokcsiszoló korong

A rengeteg lehetőség közül a kék és a piros korong a leginkább használt csiszolási tartozék. Ezek átmérője és anyaga azonos, csak a tárcsa vastagsága különböző. Vágásra a 2,5-3 mm-es, míg csiszolásra a 4-6 mm-es korongokat ajánlják a szakemberek. A tárcsára jellemző paramétereket a korong dobozán tüntetik fel. Az adatsorban az első a tárcsaátmérőt mutatja, míg a második a vastagságát. A harmadik pedig a felhelyezésnél meglévő furatátmérő. A negyedik szám a tárcsa maximális kerületi sebességét adja meg, míg az utolsó a maximális fordulatszámot.