AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Fogyasztáscsökkentő választása.

Fogyasztáscsökkentő motor tuningról álmodik minden autós a mai üzemanyagárak mellett. Ez nem lehetetlen, abban az esetben, ha sikerül optimalizálni a motor vezérlését.

Hogyan működik a chiptuningos fogyasztáscsökkentés?

A korszerű fogyasztáscsökkentéshez nem spéci autószerlőre és csavarhúzóra, hanem inkább programozói szaktudásra van szükség. A mai autók motorjainak működését komputer (ECU) vezérli, a motortérben levő jeladóktól beérkező információk alapján. Az összes jeladó adata az ECU-hoz fut be.


Keresse meg autójához szükséges Fogyasztáscsökkentőt:


A chiptuning során az autó komputerében lévő vezérlőchipet programozzák át a jobb hatásfok, az optimális működés és a fogyasztáscsökkentés érdekében, azaz a lényegében az üzemanyag befecskendezéshez nyúlnak hozzá a vezérlés szintjén.

Mit lehet elérni egy chiptuninggal, vagy egy chip tuningdobozzal?

Nem feltöltős (szívó) benzines motoroknál 10-12% teljesítménynövekedés érhető el a gyártók szerint. A forgatónyomaték növekedés 10-15% közötti lehet. Feltöltős (turbós vagy kompresszoros) motoroknál 20-30%-os a teljesítménynövekedés, egyes típusoknál 40% is elképzelhető. A forgatónyomaték növekedés 20-40% között is lehet. A fogyasztáscsökkentés mértéke autótípustól és a motor állapotától függően 5-15%. A chiptuning használatának legpraktikusabb formája a chip tuningdoboz beszerzése, ami bekötése után maga végzi el a szükséges programmódosításokat a vezérlésben.