AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Elektromos őzriasztó választása.

Elektromos őzriasztó használatával csökkenteni lehet a váratlan és néha súlyos balesetet okozó találkozások számát az őzekkel, de más vadon élő állattal is.

Az őzriasztó működése

Az őzriasztó egy olyan elektromos berendezése, amely az állatok, így az őzek által hallható frekvencián sugároz hanghullámokat a kocsi elé, olyan távolságra, hogy időben el tudja riasztani az állatokat. Megfelelő működéséhez elsősorban arra van szükség, hogy kellően nagy teljesítményű legyen, tehát valóban messziről meghallják.


Keresse meg autójához megfelelő elektromos őzriasztót:


Minden esetre ne felejtsük el, hogy a használata akkor hatékony, ha kellően gondos és óvatos vezetéssel párosul. Főleg olyan környéken, ahol számítani lehet a vadak gyakori megjelenésére. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az őzriasztó az önvédelem eszköze

Őz az úttesten éjszaka

Az őzriasztóval kapcsolatban sok pozitív és negatív véleményt lehet találni az internetes fórumokon. Ezek olvasásakor az jusson az eszünkbe, hogy vajon hogyan fogadnánk, ha valaki arra panaszkodna, hogy az autója tompított fényforrása, vagy a reflektora is be volt kapcsolva, mégsem látta meg időben az előtte felbukkanó akadályt, vagy arról értekezne, hogy bár minden lámpája égett, valaki ennek ellenére szemből, vagy hátulról belerohant. Vagyis: az őzriasztó nem akadályozhatja meg az ütközést az állatokkal, csak megkönnyíti a baleset elkerülését, különösen, ha mi is mindent elkövetünk a saját autónk és az állatok megkímélése érdekében.