AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Zárolajzó választása.

Zárolajzó használatával megkímélhetjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől, amit egy téli fagyos reggel tud okozni, midőn nem tudjuk az autó kulcsát a zárba helyezni.

A zárolajozó funkciója

A zárolajozó funkciója, hogy az autó ajtózárai minden körülmények között „olajozottan” működjenek, azaz télen-nyáron, melegben-hidegben, esőben és sárban is nyithatók legyenek.


Keresse meg autójához szükséges zárolajozót:


Ehhez arra van szükség, hogy a zár mechanikus, egymáson csúszó, vagy egymásba kapcsolódó alkatrészeinek kenése folyamatos és időről időre felfrissített legyen. Ezt szolgálja a zárolajozó flakon, amelynek vége az olajozás műveletének elvégzéséhez alkalmazkodó formájú és maga a flakon nyomás alatt van, így az olaj bármilyen zárt helyre könnyen eljuttatható.

A zárolajzó használata

Autó zárának befagyása

 

A zárolajzót nem akkor kell használni elsősorban, amikor az autó zárját már nem tudjuk kinyitni, hanem a leghatékonyabb akkor, amikor nem a beszorult zár „kiengesztelésére”, hanem a beszorulás megelőzésére vesszük igénybe. Vagyis a helyes használat, hogy időről-időre, amikor még semmi jele a zár hibájának, megolajozzuk vele. Mivel a zároldó jótékony hatására a leggyakrabban a téli időszakban van szükség, amikor a levegő páratartalma kicsapódik és a zárban lerakódva okoz működés problémát, gyakran a zárolajzót jégoldóval kombinálják.