AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Viasz választása.

Viasz felhordásával, vaxolással szokás az autók, de akár a motorok és a csónakok festett felületeit megvédeni az időjárás kedvezőtlen hatásaitól.

A viasz mint felületvédő anyag

A viasz felhordása az autó karosszériájára több célt is szolgál. Az első, de talán nem is a legfontosabb az esztétikai hatás, vagyis az, hogy a viaszolás után az autó fényezése ismét frissen csillog, olyan, mint új korában. 


Keresse meg autójához szükséges viaszt:


Ez annak a következménye, hogy a viasz felvitele előtt alaposan meg kell tisztítani a karosszériát, tehát a festéket elfedő szennyeződéseket eltávolítják. A másik ok, hogy a viasz elfedi a kis réseket, karcolásokat, amelyek a fényezés csillogását rontják. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy védő réteget is képez, lepergeti a vizet, óvja a fényezést a napfény káros hatásától.

A legjobbak a félkemény viaszok

Viasz alkalmazása autón

 

A legjobbak az autó vaxolására a félkemény viaszok. Ezek nem csak sokkal jobban ellenállnak az UV sugárzásnak, mint a normál viasz, de jóval tovább maradnak a karosszérián. Hatásukat akár 3 hónapon keresztül is képesek kifejteni. Felhordásuk előtt nagyon alaposan meg kell tisztítani a karosszériát, mégpedig megfelelő tisztítószerek használatával. Ezt követően tanácsos a polírozás, amire a kisebb karcolások, felületi hibák és sérülések eltüntetéséhez van szükség. Csak ez után érdemes a viaszt felvinni a felületre.