AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Univerzális kenőolaj választása.

A kenőolaj az a folyadék, ami elengedhetetlen a motor és az autó megfelelő működéséhez. A legjobb kenőolaj márka a piacon a Castrol, a Mannol, az Eneos, a Repsol, a Motul, a Selenia, a Shell, a Fuchs, a Valvoline, az Agip vagy éppen a Mobil, de ezeken kívül léteznek még más kifogástalan minőségű univerzális kenőolajak is. A motor öregedésével változat az olaj viszkozitása is, ezért idővel lehet, hogy változtatni kell a kenőolaj típuson.

Milyen univerzális kenőolajat érdemes választani?

Mindenképpen olyat, amely hatékony és amely könnyen beszivárog, így képes kiszorítani a nedvességet. A jó univerzális kenőolaj a berozsdásodott csavarokat is meglazítja, valamint a beragadt anyákat és csapszegeket is képes kimozdítani a helyükről, és a csikorgó zajokat is megszünteti, amik sokszor zavarhatják a sofőrt vezetés közben. A minőségi univerzális kenőolaj a kúszóáramok keletkezését is megakadályozza, valamint rendelkezik a kontakt-tisztíthatósággal is. Képes a csupasz fémrészeket is megvédeni a nedvesség, illetve a korrózió ellen, tehát rengeteg előnnyel jár.


Keresse meg az autójához megfelelő univerzális kenőolajat:


Az univerzális kenőolajok egyéb tulajdonságai

Rozsdás anyaHa univerzális kenőolajat használunk az autóban, akkor sokkal jobb lesz a tapadás, valamint az ezzel kezelt felületeket védi egy monomolekuláris filmréteggel. Ezen kívül az oxidációnak is ellenáll, illetve a különböző szennyeződéseknek és vegyi anyagoknak is. Ezek az univerzális kenőolajok többféle kiszerelésben is kaphatóak a piacon, vannak palackos, illetve spray formájúak is. Ezekkel akár rozsdafoltokat is távolíthatunk el az autóról, így megakadályozzuk a későbbi rozsdásodást is az adott területen. Ezek a jó tapadóképességű olajok tehát nagyon hasznosak és előnyösek lehetnek, főleg mivel egyáltalán nem tartalmaznak szilikont.