AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Univerzális kenőolaj választása.

A kenőolaj az a folyadék, ami elengedhetetlen a motor és az autó megfelelő működéséhez. A legjobb kenőolaj márka a piacon a Castrol, a Mannol, az Eneos, a Repsol, a Motul, a Selenia, a Shell, a Fuchs, a Valvoline, az Agip vagy éppen a Mobil, de ezeken kívül léteznek még más kifogástalan minőségű univerzális kenőolajak is. A motor öregedésével változat az olaj viszkozitása is, ezért idővel lehet, hogy változtatni kell a kenőolaj típuson. A Kovács autóápolás webshop kínálatában számos más terméket is megtalál, tekintse át teljes választékunkat!

Milyen az ideális univerzális kenőolaj, milyet válasszunk?

Mindenképpen olyat, amely hatékony és amely könnyen beszivárog, így képes kiszorítani a nedvességet. A jó univerzális kenőolaj a berozsdásodott csavarokat is meglazítja, valamint a beragadt anyákat és csapszegeket is képes kimozdítani a helyükről, és a csikorgó zajokat is megszünteti, amik sokszor zavarhatják a sofőrt vezetés közben. A minőségi univerzális kenőolaj a kúszóáramok keletkezését is megakadályozza, valamint rendelkezik a kontakt-tisztíthatósággal is. Képes a csupasz fémrészeket is megvédeni a nedvesség, illetve a korrózió ellen, tehát rengeteg előnnyel jár.


Keresse meg az autójához megfelelő univerzális kenőolaj terméket:


Az univerzális kenőolaj egyéb tulajdonságai

Rozsdás anyaHa univerzális kenőolajat használunk az autóban, akkor sokkal jobb lesz a tapadás, valamint az ezzel kezelt felületeket védi egy monomolekuláris filmréteggel. Ezen kívül az oxidációnak is ellenáll, illetve a különböző szennyeződéseknek és vegyi anyagoknak is. Ez az univerzális kenőolaj többféle kiszerelésben is kapható a piacon, van palackos, illetve spray formájú is. Ezekkel akár rozsdafoltokat is távolíthatunk el az autóról, így megakadályozzuk a későbbi rozsdásodást is az adott területen. Ezek a jó tapadóképességű olajok tehát nagyon hasznosak és előnyösek lehetnek, főleg mivel egyáltalán nem tartalmaznak szilikont.