AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Polírkorong választása.

Polírkorong használatával lehet az autó egyes elemeit polírozni, ami annyit jelent, hogy a polírkorong felülete nagy fordulatszámon forog a polírozandó felületen és így fényezi azt.

A polírkorong működése

A polírkorong használatának lényege, hogy a nagy fordulatszámmal forgó tárcsára az adott fényezési igényeknek megfelelő tulajdonságú, finomságú polírozó felületet lehet választani és erősíteni, egyszerűen a polírozóra szerelni.


Keresse meg autójához szükséges polírkorongot:


A legújabb polírkorongokat így már tépőzárral szokták a helyükre rögzíteni. Ezek a korongok rendre többször is felhasználhatóak, mert moshatók. Tisztításukat gyenge mosószerrel kell elvégezni és nem túl forró, maximum 60 °C-os vizet kell ehhez használni. Mosás után ki is csavarhatók.

A polírkorongok fajtái

Autó polírozása polirkoronggal

 

A polírkorongok esetében finomságuk mellett azt is tudni kell, hogy milyen fordulatszámmal lehet őket használni. Ez általában nem lehet magasabb, mint 2500 fordulat percenként. A merev polírlapok mellett nagyon széles körben terjedtek el a finom polírozásra az úgy nevezett polírszivacsok. A polírozás hatékonyságát gyakran segédanyagok használatával szokták növelni. Ezeket polírpasztának nevezik. Szerepül, hogy növeljék a polírkorong súrlódását és ezzel javítsák a polírozás minőségét. Segítségükkel pontosabban lehet szabályozni a polírozás mélységét is.