AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Nyestrisztó választása.

Nyestriasztóra minden autónak szüksége van, hiszen kell valami, amivel elriaszthatjuk ezeket az állatokat. A nyestek ragadozó állatok és komoly károkat is okozhatnak a kocsi motorterében ha észrevétlenül beférkőznek az autóba. A nyesttámadás ellen a leghatékonyabb megoldás a nyestriasztó beszerelése lehet az autóba, ami mindössze néhány ezer forintba kerülhet.

Ultrahangos nyestriasztó

A nyestriasztó egyik leggyakoribb formája az ultrahangos nyestriasztó, amely menyétriasztó is egyben. Erre az alkatrészre azért van szükség, hogy elűzze a ragadozó állatok, és megakadályozza, hogy azok kárt tegyenek a motor alkatrészeiben. Az ultrahangos nyestriasztók 100 dB-s hanggal rendelkeznek, agresszív pulzálással, illetve vízálló öntött elektronikával. Az alumínium kalottás hangszórónak rács borítása van és igazán hatásos ha nyesttámadásról vagy menyéttámadásról van szó, hiszen agresszív hangokat és rezgéseket ad le, amik megzavarják a ragadozó állatokat. Ezeket a hangos zajokat a nyestek elkerülik, hiszen kellemetlen a fülüknek, és az autóban sem keletkezik majd kár. Az ultrahangos nyestriasztót általában a motorházba szokták szerelni.


Keresse meg az autójához megfelelő nyestriasztót:


Nyestriasztó spray

A nyestriasztás másik, olcsóbb formája a nyestriasztó spray, ami szintén elűzi ezeket a kellemetlen ragadozókat, bár nem annyira hatásos, mint az ultrahangos nyestriasztó. A nyestriasztó spray egyik másik hátránya az ultrahangossal szemben, hogy többször is be kell permetezni vele az utasteret ahhoz, hogy valóban hatásos legyen. A nyest is sokszor rájön a dologra, és nem fogja foglalkoztatni a spray szaga, majd tovább rágcsál a motortérben, ezért a legjobb megoldás egy ultrahangos nyestriasztó lehet. Egy harmadik alternatíva egy szagos tasak lehet, ami szintén taszítja a nyesteket.