AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ha tele a hűtőrács halott rovarokkal, csak egy dolgot tehet…

…ez pedig a kocsik karosszériájára kifejlesztett rovaroldó bevetése, amely olyan helyekről is eltávolítja az elhullott bogarakat, ahonnan másféle megoldással nem lehetne ezt megtenni, vagy csak nagyon nehézkesen. A speciális feladatra speciális vegyszer való, ami megkönnyíti ezt a műveletet.

Van jobb módszer a körömmel kaparászásnál

 

Megvan az az érzés, amikor már a sokadik százast dobja be a kézi autómosóba, mert sehogy sem jönnek le a vízsugárral a motorháztetőre ragadt rovarok? Egyre közelebb tartja a mosófejet, hátha úgy sikerül, de az a fránya fekete paca csak nem mozdul, a lakk viszont megsérülhet? A következő lépés talán a mosókefe bevetése, ám sok esetben az is hasztalan a szennyeződéssel szemben. Elkeseredettségükben sokan akár a körömmel kaparós technikáig is elmennek – ennél azonban ajánlunk jobb, higiénikusabb és idegkímélőbb megoldást. Elterjedt módszer az autó tisztántartásánál a rovaroldó bevetése, éppen azért, mert hasznos ez a vegyszer erre a problémára. Ráadásul egészen biztos, hogy mindenkinek szüksége lesz rá, hiszen nincs olyan autó, amelyikre ne ragadnának rá a muslincák, vagy éppen a szúnyogok egy kellemes nyár esti vezetés során. Ha ezek rászáradnak a lakkozásra, a legjobb megoldás ellenük a már említett speciális rovaroldó folyadék. Ebben jelentős arányban megtalálhatók azok az alkotóelemek, amelyek elég erősek ahhoz, hogy feloldják a rovarok után ottmaradt fehérjéit, de még a kitinpáncéljukat is.

 

Bogaras szélvédő

 

Előmosás, rovaroldó, öblítés

 

Elterjedt megoldás a sprayváltozat, mivel olyan helyekre is beférkőzik, ahová másmilyen módszerrel lehetetlen lenne. Azért így is van dolgunk elöljáróban, hiszen ahhoz, hogy a rovaroldó hatékony legyen, érdemes minden más szennyeződést eltávolítani a felületről. Egyszerűbben megfogalmazva hatékonyabb lesz az oldat, amikor egy kocsimosás után, kifejezetten az apró rovarok eltávolítására használjuk, mintha egyből ezzel próbálkozunk, és a rovarok előtt le kell hoznia az út porát és némi madárpiszkot is. Ha megvan az alaptisztítás, permetezzük le a speciális vegyszerrel a kényes részeket – általában ez a szélvédő, a hűtőrács és a rendszámtábla, hiszen ide kenődik fel a legtöbb rovar –, eltávolítva az egykor még élő lényeket. Utána pedig jöhet egy adag tiszta víz, hogy a felületet visszaállítsuk olyanná, mint ahogyan kinézett a kedvenc autónk, amikor kikerült a kereskedésből. Vagy legalább valami ahhoz hasonlóvá. Ám mivel ezek az oldatok igen erősek, fokozottan kell figyelni arra, hogy ne kerüljön a szemünkbe, szánkba, de ha lehet, ne is lélegezzük be.