AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A fényszórók cseréje lépésről lépésre

Ez idáig a fényszórók cseréje elég zavaró volt és sokszor gondot okozott, mivel a lámpát teljesen le kellett venni és szét kellett szerelni. Viszont a mára már elérhető új autó modellek fényszóró cseréje rendkívül egyszerűvé vált. Bárki el tudja végezni a folyamatot, néhány perc alatt.

 

Hogyan cseréljük ki a leghatékonyabban és legrövidebb idő alatt?

 

Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy előkészítjük a fényszórók cseréjéhez elengedhetetlen eszközöket. Ezután nagy figyelemmel lapozzuk át az autó útmutató kézikönyvét, hogy megtaláljuk mely típusú izzót vásárolhatjuk, illetve milyen szerszám lesz még szükséges a hatékony cseréhez. Amint sikerült beszerezni az új izzókat, kezdhetjük is a cserét. Határozzuk meg, hogy melyik fényszóró szorul izzócserére, majd kapcsoljuk ki a lámpákat. A következőkben pedig nyissuk fel a motorháztőt, ekkor megpillanthatjuk a fényszóró helyét. Húzzuk ki a burkolat fedelét, kapcsoljuk le a kupakot vagy fordítsuk el. Ezután húzzuk ki az izzóhoz vezető vezetéket.

Az autó fényszórója

Itt már egy kicsit bonyolultabb...

 

A vezetékek egy dugóval vannak összekapcsolva, és egy csavaros kupakkal, fém klipsszel vagy műanyag rögzítéssel vannak rögzítve. A csavaros kupakot az óramutató járásával ellentétesen forgatva tudjuk eltávolítani. A fém klipszet csak húzni kell, a műanyag rögzítésnél pedig csak nyomjuk le a kis kart és húzzuk ki a csatlakozót. Miután leválasztottuk a vezetékeket, távolítsuk el a fényszóró hátulját és vegyük ki a régi izzót. Az új izzók beszerelésénél ügyeljünk arra, hogy kesztyű vagy valamilyen tiszta rongy segítségével fogjuk meg az izzókat, mivel megsérthetjük és újból, talán még aznap kiéghet. Tegyük helyére a vezetékeket és a fényszóró hátulját is. Ez után kapcsoljuk be a fényszórókat, hogy lássuk jól működik-e az új izzó. A fényszórók cseréjének fontossága nem elhanyagolható. Amennyiben a fényszóróink nincsenek bekapcsolva vagy csak az egyik működik megfelelően, akkor az igen veszélyes lehet. Magunkon és utasainkon kívül sok más ember életét is veszélyeztetjük, ha nem fordítunk kellő figyelmet az autó lámpáira.