AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szerszámosláda a garázsban: amelyre minden autótulajdonosnak szüksége lehet

Az autósok körében két típusú ember van: az, aki inkább segítséget hív a gépjárműjével kapcsolatos fennálló problémák orvoslására, és az, aki inkább maga szereti megoldani a dolgokat, már amennyiben az lehetséges. Ez utóbbi típusnak elengedhetetlen, hogy legalább egy szerszámosláda legyen a közelében.

 

Drága és minőségi, vagy olcsóbb és középkategóriás?

 

Ha az ember úgy dönt, hogy saját maga kívánja szerelgetni autóját a garázsban, akkor mindenképpen be kell szereznie egy olyan készletet, amely alkalmas erre a célra. Nagyon sok fajta olyan, előre összeállított szerszámos ládát találhatunk az autós üzletekben, vagy webshopokban, amely kitűnően megfelel erre a célra. A kérdés már csak az, hogy ezek közül melyek az igazi minőségi termékek és melyek azok, amelyek semmit sem tartanak. Persze itt az a kérdés is felmerül, hogy nekünk melyik fajtára van szükségünk. Persze nem kell rögtön szélsőségekben gondolkozni, választhatunk középkategóriás modelleket is. Az igazán minőségi darabok természetesen nagyon drágák és általában csak a jobb fajta autószerelő műhelyekben használják őket. Ezek élettartama rendkívül hosszú, ráadásul szinte lehetetlen, hogy eltörjenek, vagy valamilyen más módon tönkremenjenek. Ezért azt mondhatjuk, hogy végül is megérik azt a sok pénzt. A gyengébb minőségű darabok is szintén jól funkcionálnak, kitűnően betöltik a szerepüket abban az esetben, ha nincsenek mindennapos használatban. Tehát ha valaki „hobbi-autószerelő”, akkor ezeket válassza. A legolcsóbb darabokat pedig nem tanácsos megvásárolni, mert idő előtt tönkremennek.

Szerszámosláda a garázsban

 

Melyek a legfontosabb szerszámok?

 

Ha már a szerszámok beszerzése mellett döntöttünk, akkor érdemes egy kicsit közelebbről is megvizsgálni, hogy melyek is ezeknek a kötelező tartozékai. Mindenki, aki autót szerel, jól tudja, hogy melyek azok a darabok, amelyek elengedhetetlenek és pótolhatatlanok. Ha egy már előre legyártott szerszámosládát veszünk, akkor nagyon figyeljünk rá, hogy a következők mindenképpen legyenek benne: csavarkulcsok, mégpedig különböző méretekben, sarokcsiszoló, különböző méretű és fajtájú fogók és csipeszek, csavarhúzók, hegesztőpisztoly, teleszkópos tükör, krimpelő és végül a feszítővas. A felsoroltak közül semminek nem szabad hiányoznia, hiszen ezek csak a legalapvetőbb eszközök, amelyeket használunk kell, ha autót akarunk javítani. A műhelyekben használatos szerszámok felhozatala pedig ennél sokkal bővebb. Azonban ha csak az egyszerű dolgokat szeretnénk karban tartani, akkor az említettek is bőven megteszik!