AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A szélvédő karbantartásának fontossága

A szélvédő az autó egyik legfontosabb része. Biztonsági szempontból igen nagy jelentősége van, mivel az utasokat megvédi a külső elemek hatásától. Viszont az évek alatt, ahogy az autó más alkatrészei is, így a szélvédő üvege is elöregedhet.

 

A szélvédő üveg állapota

 

Mivel a szélvédő is szenved kisebb-nagyobb sérüléseket autóvezetés közben, ezért rendkívül lényeges időt fordítani a karbantartására és állapotának ellenőrzésére. A szélvédőn megjelenő kisebb repedések önmagukban nem jelentenek veszélyt, viszont amikor ezek a kis sérülések felhalmozódnak, akkor már fontos jobban megvizsgálni, hogy megbízható-e az üveg. Szóval, ha repedéseket találunk a szélvédőn, akkor mindenképp mérjük fel a helyzet súlyosságát. Próbáljuk meg megállapítani, hogy helyrehozható-e a probléma vagy szükség van az egész szélvédő cseréjére. A súlyosan sérült üveg miatt nehezebben láthatunk ki, így akár balesetet is okozhatunk. Legfontosabb, hogy a biztonságot tartsuk szemünk előtt. Ne hagyjuk, hogy elkerüljék figyelmünket az esetleges repedések.

A az autó sérült szélvédője

Gyors megoldás a törött szélvédőre

 

A szélvédőn lévő kisebb repedések bizony tovább tudnak repedni és így még nagyobb kárt okozhatnak. Rövid távú megoldásként segítségünkre lehet egy ideiglenesen a sérült részekre helyezett ragasztószalag. Felhelyezéskor ügyeljünk arra, hogy a látószög minél szélesebb maradhasson. Ilyen esetben ne tegyük ki a szélvédőt szélsőséges hőmérsékleteknek. Sérült szélvédővel különösen fontos, hogy óvatosan és lassan vezessünk, hogy ne történjen nagyobb baleset. Amint lehetséges, cseréltessük ki a szélvédőt. Habár a szélvédő otthoni javítása sokkal kevesebb költséggel jár, rendelkeznünk kell a megfelelő eszközökkel és tudással. A szélvédő üvegének javítását legjobb professzionális autós szakemberre bízni. Igyekezzünk a lehető legrövidebb idő alatt kicserélni a sérült üveget, magunk és utasaink biztonsága érdekében!