AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Siemens VDO

Siemens VDO üzemanyag rendszer alkatrészek

 

A Siemens VDO és a Continental AG német autógumi és alkatrészgyártó óriás közös vállalataként működik, miután a Continental 2007-ben megvásárolta a céget a Siemenstől. Fő profilja az autóelektronikai és mechanikai részegységek, az autómotor erőátviteli rendszerek és az üzemanyag befecskendezők fejlesztése, gyártása. 

Már régi motoros

A Siemens VDO régi motoros az alkatrésziparban. A kezdet kezdetén, már a múlt század 20-as éveinek végén is sebességmérő órákat gyártott a cég a németországi Frankfurt am Mainban Vereinigte DEUTA – OTA (VDO) néven, a DEUTA és az OTA cégek egyesülése nyomán. 1991-től 1999-ig a cég a Mannesmann tulajdonában volt, amely 1999-ben eladta a Siemens AG-nak. Innentől a Siemens VDO név alatt működött, és ez az elnevezés megmaradt azt követően is, hogy 2007-től a Continental AG érdekeltségében folytatja a tevékenységét gyakorlatilag változatlan profillal.

 

Népszerű Siemens VDO alkatrészek webáruházunkban:

  • Porlasztócsúcs
  • Befecskendező szelep
  • Fojtószelep ház
  • Főtengely jeladó
  • Üzemanyag szivattyú

 

Siemens VDO üzemanyag rendszer alkatrészek kínálatunkban

Keresse meg az autójához megfelelő Siemens VDO alkatrészt:

Irány a bolt

 

A VDO biztos jövővel rendelkezik

A cég jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Continental 2007-ben nem kevesebb, mint 11,4 milliárd euróért vette meg a márkát a Siemens AG-tól, ami magyar pénzben egészen lélegzetelállítóan nagy összeg, nem kevesebb, mint 3300 milliárd forint, vagyis a magyar GDP több mint 10 százaléka. A Siemens VDO és a Continental összebútorozása viszont annyit jelent, hogy a két cég együtt belépett a világ öt legnagyobb autóalkatrész gyártójának elit csoportjába. Ez azzal jár, hogy a Siemens VDO bekerült a leggyorsabb műszaki technológiai fejlesztéseket lehetővé tevő, szinte korlátlan anyagi- és technológiai tartalékokkal és fejlődési potenciállal rendelkező Continentál csoportba, ami viszont a Schaeffler Group, a Schaeffler család többségi tulajdonában lévő holding irányítása alatt áll. A 72 éves Maria-Elisabeth Schaeffler és 49 éves Georg fia 21,5 milliárdos vagyonukkal Németország leggazdagabb családja, ami azért is kimagasló teljesítmény, mert alig 10 évvel ezelőtt a Schaeffler cégcsoport még a csőd szélén állt.