AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Remekelt a biztonsági teszten a Skoda Karoq

Kiváló, 93 százalékos minősítéssel ismerte el a felnőtt utasok védelmét az Euro NCAP a Skoda Karoq tesztelése során. A cégnél folyamatosan dolgoznak a modelljeik aktív és passzív biztonságán.

 

Karoq – a legbiztonságosabb kompakt SUV

 

A független Európai Újautó-értékelési Program (Euro NCAP) elvégezte a Skoda Karoq tesztelését. A kompakt SUV-modell a cseh autógyártó következő gépkocsija, amely ötcsillagos minősítést szerzett, a Karoq ezzel jelenleg a legbiztonságosabb kompakt SUV-modellnek számít. A cégnél folyamatosan dolgoznak a modelljeik aktív és passzív biztonságán, következetesen fejlesztve a bennülők és a gyalogosok védelmét, illetve a vezetői segédrendszereket. Utóbbiakból a Karoq számos olyat is kínál, amelyeket csupán a magasabb járműkategóriákban találhatnak meg. Az Euro NCAP kiváló, 93 százalékos minősítéssel ismerte el a felnőtt utasok védelmét. A vészfékrendszer megbízhatóan működött a belvárosi forgalomban jellemző kis sebességeknél.

A Skoda Karoq nagyszerű teljesítménye

Ötcsillagos paletta

 

A Skoda jelenleg azon kevés autógyártók egyike, akiknek teljes modellpalettája öt csillagot szerzett az Euro NCAP tesztjein. A Karoq karosszériaszerkezete magas torziós merevségének, extrém szilárd utascellájának, illetve a legmagasabb szilárdságú acélfajták alkalmazásának köszönheti biztonságát. A kompakt SUV-modell már alapkivitelében hét légzsákkal készül. A proaktív utasvédelem az ütközést megelőzően megfeszíti a becsatolt első biztonsági öveket, a nyitott ablakokat és a tolótetőt szűk résig zárja. A Karoq kamerák, illetve radar- és más segédrendszerek sorát kínálja. A városi vészfékfunkcióval kiegészített első radarasszisztens a gyalogosgázolások megelőzésében segít. További biztonsági rendszerként a követési távolság és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartása, a közlekedési táblák kameraalapú felismerése, illetve a fáradtságérzékelő rendszer is rendelkezésre áll.