AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Őrült ötletnek tűnhet, de nem az: íme az alakítható autó

Van egy különös kis sportautó, a Daihatsu Copen, amelynek cserélgetni lehet a karosszéria elemeit, hogy az autó megjelenése megfeleljen az ízlésünknek, vagy éppen a hangulatunknak.

 

A Daihatsu ezzel komoly kísérletbe fogott

 

A kétüléses kisautó tulajdonosai persze nem kötelesek alakítgatni a kocsijukat, megelégedhetnek a vásárláskor választott megjelenéssel is. A kísérletező kedvű tulajdonosok azonban némi extra költségért megrendelhetik a Dress-Formation nevű ötlet keretében gyártott karosszéria csere elemeket. A lehetőségek persze nem végtelenek, a Daihatsu Copen kétféle (eléggé különböző) külalakot ölthet. A komplett csere készlet ára 317 ezer jen (mintegy 3000 dollár), de aki megelégszik az autója elejének vagy hátának átöltöztetésével, az 176 ezer jenből (1700 dollárból) megússza. Persze ehhez még hozzá kell számolni a szerviz költségét.

Íme az alakítható autó

 

A megoldás járulékos előnye a karosszéria egyszerű javítása

 

A japán autógyár persze a szokatlan megoldással elsősorban feltűnő és divatos akar lenni, talán még a fejlődési trendekre is hatni akar, de az ötlet komoly járulékos előnye, hogy baleset vagy valamilyen hiba esetén a karosszéria a megszokottnál lényegesen egyszerűbben javítható. Elvégre az autót úgy gyártják, hogy a karosszéria elemei könnyen cserélhetők legyenek. A karosszériát javító szerviz munkája tehát egyszerűbb és ezért olcsóbb lehet, így ilyen esetben megtérülhet az autó korábbi átöltöztetésének költsége is.