AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Okok, amiért a villamosítás általánossá vált

Kulcsfontosságúvá váltak az elektromos járművek a fenntartható fuvarozás megteremtésében. Környezetvédelmi előnyeik mellett gazdaságilag is egyre életképesebbek.

 

Nincs sem szén-dioxid-lábnyom, sem részecske kibocsátás

 

Nemcsak a fenntartható alternatívák terén jelentős az úttörő trendek hatása a fuvarozási iparágra, hanem ezeket a jó üzletmenethez is alaposan figyelembe kell venni. A világon a vezető autóbusz- és nehéztehergépkocsi-gyártók közé tartozó Scania is a fenntartható fuvarozási technológiák széles választékán dolgozik a fosszilis üzemanyagok helyettesítése érdekében. Világszerte egyre nagyobb figyelmet kap a villamosítás és ennek környezetvédelmi előnyei, beleértve az akár nulla szén-dioxid-lábnyomot, a járművek csendesebb működését és a nulla részecske kibocsátást. Az elektromos járművek használatával nemcsak a káros anyagok kibocsátása csökkenthető, hanem az energiafogyasztás is mérsékelhető. Habár a hosszú távú fuvarozás kissé az ágazat többi területe mögött jár ebben, elkezdett gyorsan felzárkózni, így egyre több bio üzemanyaggal működő hibrid és teljesen elektromos jármű jelenik meg.

Az elektromos autók terjedése

Nem az a kérdés, hogy elkezdődik-e, hanem az, hogy mikor

 

A fuvarozási ágazatban tapasztalható gyors változások egyik oka az, hogy az elektromos járművek gazdaságilag egyre életképesebbé válnak saját fejlődésük révén, így már nincs szükségük külön támogatásokra. Amikor az üzemeltetés gazdaságossága és a kisebb környezeti hatás összhangban áll egymással, akkor egyszerűvé válik a legjobb megoldást választani, és ezt az iparág jelenlegi technológiai modelljének összeomlása követi majd. Az akkumulátorok és az infrastruktúra jelentik a legnagyobb, még megoldásra váró kihívást. Már mindenféle méretű járműhöz nagy az akkumulátorok iránti igény: ezeknek hosszabb élettartamúaknak és nagyobb energiasűrűségűeknek kell lenniük, míg a költségeknek csökkennie kell. De nem az a kérdés, hogy a villamosítás elkezdődik-e, hanem az, hogy mikor.