AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nagy dobásra készül szabadidő-autóival a BMW Magyarországon

A BMW eddig öt különböző méretű X modellel rendelkezett, ez most hatra bővült az X2-vel, amivel elsősorban a városi autót kereső fiatalokat célozzák meg. A német márka komoly bővülést vár szabadidő-autói értékesítésében Magyarországon.

 

Itthon még hangsúlyosabbak a BMW szabadidő-autói

 

Idén is komoly bővülést vár szabadidő-autói értékesítésében a BMW globálisan és Magyarországon egyaránt. Az X modellek a német márka értékesítésének 34 százalékát tették ki tavaly, 2016-ban még csak 22 százalék volt az arányuk. Ezt akkor közölte a BMW Group Magyarország, amikor Budapesten bemutatták a márka legújabb modelljét, az X2-es szabadidő-autót. Ezek a modellek a forgalomra kitűnő rálátást biztosító üléspozícióval, intelligens xDrive összkerék meghajtási rendszerrel és gazdaságos motorokkal rendelkeznek. Magyarországon hangsúlyosabb a BMW szabadidő-autóinak piaca, mint globálisan: itthon az X modellek a márka értékesítésének 37 százalékát tették ki. Tavaly csaknem ezer ilyen típus talált gazdára hazánkban.

Az újonnan megjelent BMW X2-es

9,5 millió forinttól indul a legolcsóbb változat

 

A BMW eddig öt különböző méretű X modellel rendelkezett, amelyekből 1999 óta már több mint 5,4 milliót adtak el. Ez bővült most hatra az X2-essel, amivel elsősorban a városi autót kereső fiatalokat célozzák meg. A modell legolcsóbb változata 9,5 millió forinttól indul. A várható növekedést az X2-re, a tavaly megújult X3-ra és a nyáron érkező új X4-re alapozzák a németek. Az egyik legsikeresebb modelljük az X3-as, amelyből 2020-ban érkezik a teljesen elektromos változat. A BMW Magyarország rekordértékesítéssel zárta az előző évet: 2016-hoz képest 13 százalékkal több, 2698 darab BMW-t adtak el. Nemcsak Magyarországon, globálisan is rekordévet zártak: 2 millió 88 ezer 283 darab BMW-t adtak el, így a csoporthoz tartozó MINI és Rolls-Royce eladásaival együttesen ez lett a cég legjobb értékesítési éve.