AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mutatjuk, melyik a három legnépszerűbb autómodell hazánkban

Magyarországon mostanra a kocsik több mint egyharmada városi terepjáró kategóriába tartozik. Az eladási statisztikák szerint tavaly a legnépszerűbb autómodellnek a Suzuki Vitara, a Skoda Octavia és a Dacia Duster számított hazánkban.

 

Öt év alatt megduplázódott a piac

 

Az utóbbi időben évente több mint 20 százalékkal nőtt az autópiac Magyarországon, a 2012-es szinthez képest megduplázódott. Ezt Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója mondta az M1 aktuális csatornának adott interjújában. Hozzátette: a 2017-ben eladott személyautók száma meghaladja a 115 ezret. Az eladási statisztikák szerint tavaly a legtöbbet értékesített modell a Suzuki Vitara, a Skoda Octavia és a Dacia Duster volt. Megjegyezte, hogy Magyarországon immár az autók több mint egyharmada városi terepjáró kategóriába tartozik.

Magyaroszágon népszerű autómodellek

Kezdünk rátalálni az elektromos autókra

 

A hazai vásárlók is kezdik felfedezni, hogy az elektromos autók ma már reális alternatívát képviselnek a belső égésű motorokkal szemben, ebben fontos szerepet tölt be az állami támogatási rendszer, mivel a piacnak még így is csak kevesebb, mint a 0,5 százalékát fedik le az elektromosautó-eladások. Ez a terület nálunk még gyerekcipőben jár, míg Norvégiában 2025-től csak elektromos és hidrogén meghajtású autókat lehet forgalomba helyezni. India 2030-ra szeretné elérni, hogy csak elektromos meghajtású járművek közlekedjenek határain belül, és ugyanezt a célt tűzte ki 2050-re több európai állam, így Hollandia, az Egyesült Királyság és Németország, illetve az Amerikai Egyesült Államok nyolc tagállama, valamint a kanadai Québec tartomány. Magyarország még nem tart itt, de például Budapesten, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Székesfehérváron és Szolnokon a zöld rendszámtáblával ellátott elektromos autók tulajdonosainak már most sem kell a parkolásért fizetniük.