AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mit keressen, amikor fékbetétet vásárol

A fékbetétek azok az alkatrészek, amelyeket a leggyakrabban kell lecserélni. Ahhoz, hogy az autónak csökkenjen a sebessége szükség van egy súrlódásra, és ez a súrlódás minden nap biztosítja azt, hogy az autó biztonságosan megállhasson. Éppen ezért az alkatrészek rendkívül gyorsan fogynak és amikor elindul új fékbetéteket vásárolni mindenképpen tudnia kell néhány dolgot a fékbetétekről.

 

Fékbetét típusok

 

A fékbetéteknek négy fajtája létezik, és fontos előre tudni, hogy melyik típust kell beszerelni az ön járművébe, hiszen csak így fog jól működni a fék. Ha nem teljesen biztos abban, hogy az ön autójába milyen fékbetét kell, akkor konzultáljon egy szakemberrel. Az első fékbetét típus a félig fémből készült fékbetét, amely 35-65%-ban tartalmaz fémet. Ezek a fékbetétek rendkívül tartósak, és kivételes hőátadást biztosítanak. A szerves, nem azbeszttartalmú fékbetétek gumiból, szénből, vagy éppen üvegből készülnek. Ezek a fékbetétek csendesebbek, viszont sokkal gyorsabban kopnak és több port hoznak létre. Az alacsony fémtartalmú fékbetétek kis mennyiségű fémkeverékkel rendelkeznek, például acéllal vagy rézzel, viszont ezek is zajosak és port termelnek. A kerámia fékbetét valószínűleg a leghatékonyabb, és ezek többnyire kerámiaszálakból állnak.

Az autó fékrendszere

Önnek melyikre lehet szüksége?

 

Az első lépés afelé, hogy megtalálja az önnek legmegfelelőbb fékbetét az az, hogy ismeri a típusokat. A következő lépésben meg kell találnia, hogy az ön autótípusával melyik típus működik, mert ha rossz típusút szerez be, annak katasztrofális következményei is lehetnek. A hajtott jármű típusa a legfontosabb amikor fékbetétet választ. Ha önnek könnyű vagy kompakt autója van, akkor az nem igényel nagy erőt ahhoz, hogy megállítsa. A szerves fékbetétek ebben az esetben megfelelőek lehetnek, hiszen ezek kis fékezési teljesítményt nyújtanak és igen kis költségvetésűek. Az egyetlen probléma ezekkel, hogy a fékpor hamar felhalmozódik. Ami a sportautókat és hamar gyorsuló autókat illeti, ezek tökéletesen és zökkenőmentesen kell lelassuljanak magas sebességről is, tehát ezekhez mindenképpen félfémes, vagy éppen kerámia fékbetét szükséges, hiszen ezek nagy teljesítményen is igen jól működnek. A közepes autókhoz pedig kevés fémből készült fékbetét szükséges, viszont ezek zajosabbak a kelleténél. A kerámia betétek is megfelelőek lehetnek ezekhez az autótípusokhoz.