AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mit kell figyelembe vennünk, amikor autókban levő biztonsági rendszerekről beszélünk?

Mindenki szeretné, hogy autója biztonságos legyen, és zavartalanul járhasson vele az utakon. Ez a szempont sokféleképpen értelmezhető és sokféleképpen is érvényesülhet. Az alapberendezések önmagukban is lehetővé kell tegyék a biztonságos utazást, viszont vannak olyan extrák, amelyek még jobban hozzásegíthetnek ahhoz, hogy az autózás mindig zavartalanul történhessen.

 

A biztonsági rendszerek fontossága

 

Azonban ahhoz, hogy ilyen extrákat igényeljünk és szereltessünk a járműbe, mindenképpen meg kell győződnünk arról, hogy az alapbeállítások és tartozékok már önmagukban is jól funkcionálnak, valamint arról, hogy ezek lehetővé teszik a további felszerelések használatát. Nagyon sok reklámmal találkozhatunk, amelyek a plusz biztonsági rendszerek beépítését népszerűsítik, azonban azt már sokkal kevesebb hangsúlyozza, hogy ezekkel nem minden esetben érhetjük el a kívánt eredményt. Ahhoz, hogy elérjük, fontos, hogy az alap erős legyen, amire „támaszkodni” akarunk. Egy jól felszerelt autó a következőket biztosítja: biztonságos motor és futómű, amely megfelel az előírt normáknak, tökéletes szerkezet és műszaki kivitelezés, kényelmes, jól berendezett utastér és biztonságos felfüggesztés. Ha ezek mellett az autó vezetése sem okoz gondot, akkor kezdhetünk el gondolkozni az olyan extrák beszereltetésén, amelyek még jobban hozzásegítenek a biztonsághoz és a kényelemhez.

Autós biztonsági rendszerek

A balesetek megelőzése

 

Az elmúlt időszakban nagyban csökkent a közúti balesetek száma. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy szigorodtak a gyorshajtásra vonatkozó szabályok és büntetési módok, másrészt viszont annak, hogy már a legtöbb személygépkocsit felszerelik olyan biztonsági rendszerekkel, amelyeket eddig csak úgy igényelhettek, mint extra kiegészítést. A legjobb példa ezekre a népszerű ABS és ESP rendszerek, amelyek hamarosan már az autók felénél fellelhetőek. Már csak egy hajszál választ el minket attól, hogy kötelezővé tegyék ezeket minden gépkocsinál, amely viszont nem lenne olyan nagy baj, mert, – bár anyagi kiadásokkal jár – segít a balesetek megelőzésében. A felmérések szerint ezek és az ehhez hasonló rendszerek akadályozták meg a balesetek több mint felét az országunkban. Ha ezt mindenki belátja, és továbbra is így folytatódik, akkor hamarosan egy balesetmentes világban élhetünk majd, feltéve, hogy a sofőrök is támogatják majd ezt azzal, hogy lassan és elővigyázatosan vezetnek…