AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mire figyeljünk, ha autót bérlünk?

Igaz, hogy a kölcsönző a bérelt autót a használatunkba adta, ám oda kell figyelni, milyen szabályokat kell betartani és mit nem csinálhatunk a bérautóval.

 

Határozottság és céltudatosság

 

Először is fontos tudni, hogy mit szeretnénk: ha kisebb cégnél, olcsóbban szeretnénk kocsit bérelni, nem szabad elfelejteni, hogy pontos autótípust az esetek többségében nem tudunk foglalni. Jó néhány bérbeadónál csak kategóriát választhatunk, viszont modellt nem – bármilyen juthat nekünk. Adódhat olyan is, hogy nagyobb kocsit kapunk, mint amilyet foglaltunk.. Ilyenkor mindenképp érdeklődjük meg újból az árat, nehogy többet fizessünk, mint az eredeti tervben. Előfordulhat az ilyen, ha a cég kifogyott a kategóriából, és lehetséges az is, hogy emelnek az áron. Mindenáron ragaszkodjunk az eredeti árhoz, amit előzőleg valószínűleg e-mailben is elküldtek – vigyük magunkkal kinyomtatva! Ha van rá mód és lehetőség, az utazás kezdete előtt egy nappal már béreljük ki a kocsit, hiszen egy plusz napi díj kevesebb agyalással jár, mint esetlegesen egy rozzant, vagy épp nem megfelelő méretű autó.

 

Autóbérlés

 

Jelezzük a külföldi utat!

 

Amennyiben külföldi útra indulunk, figyeljünk oda, hogy a kölcsönzők külön szabályokat alkalmaznak a bérelt kocsira. Például, ha engedély nélkül hajtunk át egy másik országba, akkor külön díjra számíthatunk az autó leadásakor. Mivel előzetesen nem szóltunk a határátlépésről, így megeshet, hogy a külföldi tartózkodásra nem vonatkozik a kocsi biztosítása, így meghibásodáskor nem kapunk segítséget sem. Azaz esetleges baleset következtében is mi tartozunk teljes felelősséggel. Néhány országban kötelező a nemzetközi vezetői engedély, de vannak olyan államok is, ahol a kocsinak speciális engedélyekkel kell rendelkeznie. Léteznek olyan államok, ahová alapból tilos bérautókkal belépni. Nehogy azt higgyük, hogy úgysem bukunk le, mivel manapság szinte már az összes bérautót felszerelik nyomkövető rendszerrel, ami egyből jelzi a kölcsönzőnek, ha az országhatár közelébe érünk.