AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Már minden autóra kapható kiváló kerékpárszállító csomagtartó – mutatjuk az előnyeit

Ha biciklitúrára indul a család, és a rajthely messze van az otthontól, valahogyan el kell oda juttatni a kerékpárokat. A tetőre szerelhető szállítóeszköz is megoldás, de egyszerűbben felszerelhető a kocsi hátuljára kitalált autós kerékpártartó, amelyet bárki biztonságosan rögzíteni tud a használati utasítás segítségével.

Egyszerűbb, ha a kerékpár kívül marad 

 

Beköszöntött a jó idő, a napsütés pedig hétvégente minden alkalommal túrázni hívja a természet szerelmeseit. Hazánkban csodálatos helyeket találunk, ha szeretnénk közelebb kerülni a környezethez, kimozdulni a számítógép elől, vagy csak éppen friss levegőt szívni. Ezek a tájak felfedezhetők gyalogosan, egy laza kocogás részeként, vagy éppen kerékpárral is. Igen ám, de ahhoz, hogy tekerjünk egy jót a pusztában, vagy valamelyik domb körül, oda el is kell jutni, ami már nehézkessé teszi a folyamatot. A gyalogtúrázóknak elég önmagukat bepakolni az autóba, hogy eljussanak a kívánt kiindulási pontra, a biciklistáknak azonban szeretett kétkerekűjüket is magukkal kell vinniük. Nagyobb autónál elképzelhető, hogy beférnek a bringák a csomagtartóba, de akkor is „matekozni” kell, hogy mindennek jusson hely, ráadásul könnyű ilyenkor felsérteni, összekoszolni a kocsit. Egyszerűbb, ha a kerékpár kívül marad, és úgy visszük magunkkal, ehhez azonban szükség lesz egy jó kerékpárszállító csomagtartóra. Létezik tetőre szerelhető változat is, mi viszont most a kocsi végén helyet foglaló alkalmatosságot méltatjuk.

 

Kerékpártartó az autó hátulján

 

Nem kell szakember a rögzítéshez

 

Szerencsére már minden méretű és típusú autóra kapható elfogadható áron jó minőségű kerékpárszállító csomagtartó, ezt pedig bárki felszerelheti saját kezeivel a kocsi hátsó részére. Általában kettő, de akár négy biciklit is lehet ezekkel biztonságosan és helytakarékosan szállítani, így a kocsi csomagtere megmarad a táskáknak és a piknikre szánt ételeknek. A felszerelés? Egészen biztos, hogy nem kell majd hozzá szakember, kis kézügyességgel, illetve családi együttgondolkodással megoldható önerőből. Azt azért javasoljuk, hogy ne a nyaralás napján próbálkozzunk ezzel először, érdemes kicsivel korábban tesztelni a kiegészítőt. Olvassuk el a használati utasítást: a felszerelési tanácsok mellett az is benne lesz, mennyire terhelhető az adott eszköz, így pontosan tudjuk majd, milyen súlyt és hány darab kerékpárt lehet rápakolni a biztonságosság határain belül. Fontos: ha kerékpárokat szállítunk, akár a kocsi mögött, akár a tetőn, számoljuk bele, hogy változik majd az autó viselkedése, máshogy reagál bizonyos helyzetekben, és megnő a fogyasztás is. Ha nem akarunk bajt, érdemes ilyenkor mérsékeltebb sebességgel haladni az úton.