AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Miért van szüksége különböző folyadékokra az autónak?

Azoknak az emberek, akik nem értenek különösebben a kocsikhoz, tanácsos, hogyha utána néznek (vagy kérdeznek) a dolgoknak. Hogyha ez nem teljesül, akkor fennáll annak a valószínűsége, hogy valamit elfelejtenek, vagy kifelejtenek, és ez az autó meghibásodását okozza majd. Hogy ezt elkerüljük, vegyük számba, hogy melyek azok a részek és összetevők, amelyekre folyamatosan figyelni kell, és pótolni, hogyha szükséges.

 

Milyen folyadékokra kell folyamatosan felülvizsgálni?

 

Amikor már megvan az autó vizsgája, akkor érdemes számba venni, hogy mi hiányozhat még ahhoz, hogy minden tökéletesen rendben legyen, és el lehessen indulni akár hosszabb útra is. Ezek az összetevők a kocsiba kellő folyadékok lennének. Az első és legfontosabb ezek közül természetesen a motorolaj. Mindig figyelni kell erre, hogy a mennyisége, valamint a minősége is megfelelő legyen. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a meleg és a hideg évszakokra különböző viszkozitású olaj kell. Hogy megtudjuk, hogy pontosan milyen is, nézzük meg a doboz hátán található táblázatot, és kövessük az ott leírtakat. A második folyadék, amely szintén hasonlóan fontos, az a fékolaj. Azonban itt sem mindegy egyáltalán, hogy milyen fajtát használunk. Amennyiben magunktól nem tudjuk, hogy melyik a megfelelő, kísérletezés helyett inkább kérdezzünk meg egy olyan személyt, aki ért hozzá annyira, hogy tanácsot tudjon nekünk adni. A harmadik a listán az ablaktörlő folyadék. Bár ezt sokan nem tartják olyan lényegesnek (mármint nem pótolják rögtön, hogyha elfogyott), viszont nagyon fontos, hiszen hogyha törölni kell az ablakot, és ezt folyadék nélkül tesszük, akkor apró karcolások lesznek a szélvédőn, ráadásul poros is marad, és a porszemek tovább karcolják majd a járműt.

Folyadékok, amik fontosak az autóba

A fagyálló folyadék fontossága

 

A következő a listán a fagyálló folyadék. Bár a nevéből arra lehet következtetni, hogy a hidegebb hónapokban van rá szükség, ez tévhit, hiszen nyáron is gondoskodnunk kell arról, hogy megfelelő legyen a folyadékmennyiség (és minőség). Az, hogy milyen fajtát érdemes használni melyik típusú autóba, az egy nagyon sokat vitatott kérdés, és éppen ezért is az a legjobb, hogyha olyan ember véleményét kérjük ki a témával kapcsolatban, aki jártas a témában, és tud segíteni nekünk. Amíg mi magunk nem vagyunk biztosak benne, a legjobb, hogyha a cseréket is szervizben végeztetjük el. Ezek a munkálatok nem kerülnek sok pénzbe, és nagyon hamar megvannak, úgyhogy mindenképpen jobban megéri, mintha saját kezünkbe vennénk az irányítást, és elrontanánk valamit.